11/08/2026

Σορός Σεισμού στην Κολομβία: Ανησυχητικός Απολογισμός 132 Νεκρών και Εκατοντάδων Τραυματιών

Διασώστες και εθελοντές συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια, έχοντας αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο, μετά τον πιο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Κολομβία την τελευταία δεκαετία, με νεότερο –ακόμη προκαταρκτικό– απολογισμό των θυμάτων να κάνει λόγο για 132 νεκρούς, 570 τραυματίες και δεκάδες κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σορός Σεισμού στην Κολομβία: Ανησυχητικός Απολογισμός 132 Νεκρών και Εκατοντάδων Τραυματιών

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο επιδίδονται οι διασώστες και οι εθελοντές, αναζητώντας απεγνωσμένα επιζώντες στα συντρίμμια. Ο ισχυρότερος σεισμός της τελευταίας δεκαετίας συγκλόνισε την Κολομβία, αφήνοντας πίσω του έναν τραγικό, αν και ακόμη προκαταρκτικό, απολογισμό: 132 νεκρούς, 570 τραυματίες και δεκάδες κτίρια είτε σοβαρά κατεστραμμένα είτε ολοσχερώς ισοπεδωμένα.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 132 (…) και καταμετρούμε πάνω από 570 τραυματίες», ανακοίνωσε η Asocapitales, η οργάνωση που ιδρύθηκε από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κολομβίας για τον συντονισμό δράσεων σε κρίσιμα ζητήματα. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιευθεί χθες βράδυ από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας, Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, έκανε λόγο για 111 νεκρούς και 87 τραυματίες. Ο σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε το πρωί την Τσοκό, μια φτωχή νομαρχία στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.