21/10/2026

Φουρνιέ: «Η ενότητα στον Ολυμπιακό είναι αδιατάρακτη – Ανοίγει τα χαρτιά του για Ντόρσεϊ, Αγγελόπουλους, Μπαρτζώκα και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό» (Βίντεο)

Φουρνιέ για την υπόθεση Ντόρσεϊ: Τίποτα δεν θα διαταράξει την ενότητα στον Ολυμπιακό - Τι είπε για Αγγελόπουλους, Μπαρτζώκα και την "αιώνια" κόντρα (Βίντεο)

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και περιεκτική συνέντευξη παραχώρησε ο Εβάν Φουρνιέ στην εκπομπή “Pick n Roll” του Magenta TV, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του για όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τόσο τον Ολυμπιακό όσο και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Διαβάστε: Ολυμπιακός: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Εντζάι – Συλλυπητήρια και από τον Παναθηναϊκό AKTOR

Ο Γάλλος αστέρας του Ολυμπιακού σχολίασε το θέμα που κυριαρχεί στο λιμάνι, την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας εν όψει της κρίσιμης συνέχειας. Επιπλέον, ο ηγέτης των Πειραιωτών εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, κάνοντας σύγκριση με την πραγματικότητα του NBA. Αποκάλυψε επίσης την πραγματική εικόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην καθημερινότητα της ομάδας, μακριά από την ένταση των αγώνων, και μίλησε για την έντονη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό.

Η έκπληξη για τον Ντόρσεϊ και το μήνυμα ενότητας

Ο Φουρνιέ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο ίδιος παραδέχθηκε την έκπληξή του για την αντίδραση του Ελληνοαμερικανού γκαρντ στα social media, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι ο συμπαίκτης του έχει ήδη μετανιώσει, στέλνοντας παράλληλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας.

“Ναι, μου προκάλεσε έκπληξη. Δεν το είχε κάνει ξανά. Και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πως το να παίρνεις θέση μέσω των social media δεν είναι καλή ιδέα. Ό,τι έχεις να πεις, η απογοήτευσή σου, πρέπει να τη διαχειριστείς εσωτερικά και όχι εξωτερικά. Όλοι κάνουμε λάθη, κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα καταλήξει η υπόθεση, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Ντόρσεϊ έχει μετανιώσει. Η ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, χρειαζόμαστε ενότητα, δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα να διαταράξει αυτή την ενότητα. Για να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να είμαστε σαν μία σφιγμένη γροθιά για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις. Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά, το ξέρει, ελπίζω όλα να γίνουν καλύτερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ευγνώμων για τους Αγγελόπουλους, καμία σχέση με το NBA”

Ερωτώμενος για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, και τη σύγκριση με τα δεδομένα του NBA, ο έμπειρος άσος τόνισε ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικούς κόσμους, αναδεικνύοντας το εξαιρετικό κλίμα εμπιστοσύνης και τους προσωπικούς δεσμούς που έχει αναπτύξει μαζί τους.

“Δεν μπορείς καν να συγκρίνεις. Στο NBA δεν έχεις σχέση με τους ιδιοκτήτες. Τους βλέπεις ίσως 1-2 φορές τον χρόνο. Φυσικά επενδύουν στην ομάδα, βάζουν πολλά λεφτά για να κερδίσουν, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Έχεις να κάνεις περισσότερο με το management, τον general manager και τον προπονητή. Δεν μπορώ να συγκρίνω πως είναι τα πράγματα σε άλλες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά στον Ολυμπιακό είναι πολύ συχνά παρόντες. Μερικές φορές θα έρθουν να μας μιλήσουν, θα μας δώσουν κίνητρο, θα προσπαθήσουν να μας εξηγήσουν πώς έχει η κατάσταση.

Είναι παρόντες αλλά επίσης απολαμβάνω ότι εμπιστεύονται τους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα. Τον προπονητή, το management, τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους και δίνουν στους παίκτες ελευθερία. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί τους. Μου έκαναν τεράστια τιμή καλώντας με στο σπίτι τους, πήγα στο σπίτι του Γιώργου στη Μύκονο για να υπογράψω την επέκταση του συμβολαίου μου.

Ο Παναγιώτης και η γυναίκα του έχουν έρθει σε ένα σπίτι που είχα νοικιάσει στην Πάρο το καλοκαίρι, φάγαμε μαζί. Έχουμε χτίσει εμπιστοσύνη νομίζω και είμαι ευγνώμων που παίζω σε μία ομάδα η οποία έχει τόσο σπουδαίους ιδιοκτήτες.”

Φουρνιέ για Μπαρτζώκα: “Έχει μεγάλη φλόγα και πάθος για τον Ολυμπιακό, νοιάζεται για τους παίκτες του”

Στη συνέχεια, ο Φουρνιέ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, εξηγώντας τη διαφορά ανάμεσα στην ένταση που επιδεικνύει στον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων και στον πράο χαρακτήρα που διατηρεί στην καθημερινότητα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Εβάν Φουρνιέ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα:

“Η καθημερινότητα είναι αυτή που καθορίζει τη σχέση και η καθημερινότητα του κόουτς Μπαρτζώκα με τους παίκτες του είναι πολύ διαφορετική από αυτό που βλέπει ο κόσμος στη διάρκεια των αγώνων.

Είναι ένας πολύ απλός και πράος άνθρωπος, που νοιάζεται για τους παίκτες του και ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτούς.

Βέβαια, όταν βρίσκεται στον πάγκο υπάρχει ένταση, αλλά αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους προπονητές. Είναι μέρος του παιχνιδιού και του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονται γενικότερα οι προπονητές.

Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τη σχέση που έχει με τους παίκτες του. Έχει μεγάλη φλόγα και πάθος για την ομάδα του, για τον Ολυμπιακό, και αυτό τον κάνει να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο μέσα στο γήπεδο.

Δεν έχει, όμως, σχέση με την καθημερινότητα της ομάδας και με τη σχέση του με τους παίκτες. Άλλωστε, ο προπονητής είναι η εξουσία μέσα στην ομάδα και πρέπει, με κάποιον τρόπο, να δίνει το παράδειγμα και να επιβάλλεται.”

“Δεν μπορούν να συνυπάρξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

Τέλος, αναφερόμενος στην έντονη αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο Γάλλος φόργουορντ ξεκαθάρισε πως, παρόλο που οι παίκτες δεν έχουν προσωπικά προβλήματα εκτός παρκέ, η ειρηνική συνύπαρξη των δύο συλλόγων φαντάζει αδύνατη, ασκώντας παράλληλα κριτική στις αντιπαραθέσεις στα social media που πλήττουν το άθλημα.

“Δεν έχουμε προβλήματα εκτός παρκέ. Δεν νομίζω ότι μπορούν να συνυπάρξουν αυτές οι δύο ομάδες. Θα είμαι ειλικρινής, την πρώτη μου σεζόν, όταν δεν είχα ακόμη την εμπειρία, ένιωθα ότι όλο αυτό ήταν too much, ότι ήταν ανθυγιεινό και έλεγα να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας.

Ωστόσο, μετά τους πρώτους τελικούς η γνώμη μου άλλαξε και το κατάλαβα. Οι παίκτες και οι φίλαθλοι συνήθως ακολουθούν μια ηγεσία. Αν η ηγεσία θέλει να πάμε στον πόλεμο, τότε οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Είναι πολύ καλό ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μεγάλες αντιπαλότητες. Απλά θα ήταν καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ, να υπάρχουν fanbases που όντως δεν συμπαθούν η μία την άλλη, όμως το παραπάνω βήμα είναι το μη απαραίτητο, δηλαδή ο χλευασμός από τις ομάδες στα social media, οι μάχες κτλ. Αυτά είναι τα πράγματα που πληγώνουν το προϊόν και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα όμορφο προϊόν.

Έχουμε από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη, έχουμε παραπάνω από δύο ομάδες. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος που στο Super Cup δεν υπήρχαν οπαδοί στις κερκίδες. Θα έπρεπε να ήταν το καλύτερο Super Cup στην Ευρώπη από άποψη ατμόσφαιρας, ποιότητας, μπάσκετ, αλλά επειδή υπάρχει τόση ένταση δεν είχαν κόσμο. Όλοι πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα, να έρθουν πιο κοντά. Δεν λέω να αγαπηθούν, το πρώτο πράγμα είναι να συμφωνήσουν πώς θα βελτιωθούν τα πράγματα για να είναι χρήσιμο για όλους”, συμπλήρωσε ο Γάλλος.