24/06/2025

Γερμανία: Χάος στα αεροδρόμια με 3.400 πτήσεις ακυρωμένες λόγω απεργίας

Περισσότερους από 510.000 επιβάτες επηρεάζει η σημερινή 24ωρη απεργία σε τουλάχιστον δέκα αεροδρόμια, η οποία άρχισε ήδη τα μεσάνυχτα. Περισσότερες από 3.400 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Βόννης/Κολωνίας, της Στουτγάρδης, της Λειψίας, της Βρέμης και του Αμβούργου. Στην χανσεατική πόλη μάλιστα η κινητοποίηση άρχισε αιφνιδιαστικά

Γερμανία: Τουλάχιστον 3.400 πτήσεις ακυρώνονται λόγω απεργίας στα αεροδρόμια

Σημαντική Απεργία⁤ Επηρεάζει Ταξιδιώτες‌ σε Δέκα Γερμανικά Αεροδρόμια

Η ‌σημερινή 24ωρη απεργία⁤ που ξεκίνησε τα⁢ μεσάνυχτα ⁣έχει⁢ προκαλέσει αναστάτωση‍ σε περισσότερους από 510.000​ επιβάτες,⁤ επηρεάζοντας τουλάχιστον‍ δέκα ‌αεροδρόμια στη Γερμανία.

Πάνω από 3.400 ⁢πτήσεις αναμένεται να⁢ ακυρωθούν στα⁤ αεροδρόμια των Φρανκφούρτης, Μονάχου, Βερολίνου, Ντίσελντορφ, Βόννης/Κολωνίας, Στουτγάρδης, Λειψίας, Βρέμης και Αμβούργου. Ιδιαίτερα στην πόλη του Αμβούργου η κινητοποίηση⁢ ξεκίνησε αιφνιδιαστικά ήδη από χθες το πρωί λόγω των εαρινών ‍διακοπών των σχολείων.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο ‍της χώρας που βρίσκεται​ στη Φρανκφούρτη υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν όπως είχαν προγραμματίσει ‍και ⁣οι ⁤πτήσεις «τράνζιτ»‍ δεν⁤ θα εξυπηρετηθούν επίσης.

Η συνδικαλιστική ⁣ένωση Ver.di έχει καλέσει τους εργαζόμενους ​στους τομείς ασφάλειας αεροσκαφών και επιβατών καθώς και τους πιλότους σε ⁤απεργία ​εν όψει του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων με την ⁤εργοδοσία. Οι συνδικαλιστές απαιτούν ⁣αύξηση μισθών κατά 8% ⁣καθώς και τουλάχιστον ​350 ευρώ επιπλέον στις​ μηνιαίες αποδοχές τους. Επιπλέον ζητούν υψηλότερα ⁢μπόνους για εργασία υπό πίεση και⁣ τρεις ημέρες ⁣πρόσθετης άδειας.

Μέχρι στιγμής οι εργοδότες έχουν απορρίψει τις απαιτήσεις ⁣αυτές ως μη βάσιμες χωρίς να έχουν καταθέσει ⁣κάποια‌ αντιπροσφορά.