ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ και οι προκλητικές πολιτικές της κυβέρνησης
Κριτική στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, στην οποία αναφέρει πως «αποτελεί μια ακόμη εξόχως προκλητική κίνηση σε συνέχεια των σοβαρών ελλειμμάτων και του γεωπολιτικού αδιέξοδου που βρίσκεται». Ακολούθως εξηγεί: «Ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ εν μέσω κατάρρευσης της εκεχειρίας και της

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «μια ακόμη εξόχως προκλητική κίνηση σε συνέχεια των σοβαρών ελλειμμάτων και του γεωπολιτικού αδιέξοδου που βρίσκεται».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ εν μέσω κατάρρευσης της εκεχειρίας και της επανάληψης των ισραηλινών επιθέσεων, αδιαφορεί για τη γενοκτονία στη Γάζα και δεν συναντάται και με την παλαιστινιακή πλευρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, που παραδοσιακά είχαμε κατοχυρώσει».Η ανακοίνωση τονίζει ότι ο αποκλειστικά διμερής χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης συνιστά ουσιαστικά επιδοκιμασία της πολιτικής του Νετανιάχου.
Καταλήγοντας, υπογραμμίζεται η ανάγκη για την κυβέρνηση να διαμορφώσει άμεσα μια σοβαρή και υπεύθυνη στρατηγική για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό περιλαμβάνει τη δουλειά προς μια νέα εκεχειρία, την απελευθέρωση όλων των ομήρων καθώς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια λύση δύο κρατών σύμφωνα με τα σύνορα του 1967.