«Σοκ στην αγορά: Η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος εκτοξεύεται στα 15-16 ευρώ/κιλό!»
Το κρέας τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει λόγω της κρίσης του κορονοϊού, λόγω της ενεργειακής κρίσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, λόγω των φυσικών καταστροφών με πλημμύρες στην Ελλάδα και κυρίως έχει ακριβύνει επειδή όλα ακριβαίνουν ανεξέλεγκτα. Και η ακρίβεια δεν έχει ταβάνι, γιατί μαζί με το μοσχάρι και το κοτόπουλο και το χοιρινό, ανεβαίνουν

Αύξηση Τιμών Κρέατος: Μια Σοβαρή Πρόκληση για τους Καταναλωτές
Τα τελευταία χρόνια,οι τιμές του κρέατος έχουν εκτοξευθεί λόγω πολλών παραγόντων όπως η πανδημία του κορονοϊού,η ενεργειακή κρίση,ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν τη χώρα μας. Η γενική αύξηση των τιμών είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει την αγορά.
Η ακρίβεια δεν φαίνεται να έχει όρια. Μαζί με το μοσχάρι και το κοτόπουλο, αυξάνονται και τα διάφορα παρασκευάσματα κρέατος όπως τα ρολά χοιρινών και κοτόπουλου, οι κιμάδες καθώς και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Για τις τρέχουσες τιμές μίλησε ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου,Ηλίας Αβασκαντήρας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
«Οι τιμές έχουν γίνει πρόβλημα εδώ και αρκετό διάστημα. Οι πελάτες μας εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αύξηση των τιμών»,δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το ελληνικό μοσχαράκι 12 μηνών κυμαίνεται γύρω από 15-16 ευρώ ανά κιλό, ενώ το ελληνικό χοιρινό φτάνει τα 9,40 ευρώ ανά κιλό. Το κοτόπουλο ξεκινά από 4-5 ευρώ ανά κιλό και μπορεί να φτάσει μέχρι 10 ευρώ ανάλογα με την προέλευση του», πρόσθεσε.
«Το μπον φιλέ είχε αρχικά κόστος 27 ευρώ/κιλό αλλά τώρα έχει ανέλθει στα 35 ευρώ/κιλό. Αν και θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο ακριβό σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς,προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις τιμές σε ένα αποδεκτό επίπεδο»,συνέχισε ο κ.Αβασκαντήρας.
«Στο καλό συνοικιακό κρεοπωλείο οι αναφερόμενες αυτές τιμές ισχύουν αυτή τη στιγμή. Παρά την αύξηση της γκρίνιας από τους πελάτες μας για τις υψηλές τιμές, η επισκεψιμότητα δεν έχει μειωθεί σημαντικά», σημείωσε επίσης ο ίδιος.
Πολλοί καταναλωτές στρέφονται προς εναλλακτικές επιλογές όπως το χοιρινό κρέας λόγω των υψηλών τιμών άλλων τύπων κρέατος. Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες διαθέσιμες στην αγορά αλλά σίγουρα οι αυξήσεις στις τιμές είναι αισθητές παντού.» Οι αιτίες πίσω από αυτήν την κατάσταση περιλαμβάνουν κυρίως το κόστος των ζωοτροφών καθώς και τα ενεργειακά έξοδα που επιβαρύνουν τη διαδικασία παραγωγής.