«Συνεργασία Ελλάδας-Κομισιόν: Νέα εποχή για την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ»
Συνάντηση με τον επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων, Κριστόφ Χάνσεν, είχε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με αντικείμενο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την απορρόφησή του από την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την απόφαση (της κυβέρνησης) για τον τερματισμό των όποιων αθέμιτων πρακτικών στην καταβολή των επιδοτήσεων

Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, είχε μια σημαντική συνάντηση με τον επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων, Κριστόφ Χάνσεν. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης,ο κ. Χατζηδάκης τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να σταματήσει κάθε αθέμιτη πρακτική σχετικά με τις επιδοτήσεις προς τους αγρότες.
Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας απορρόφησης του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ήδη καθοριστεί, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στην αξιοπιστία των φορολογικών αρχών στη χώρα.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στη ψήφο σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή ώστε η μετάβαση αυτή να γίνει γρήγορα και αξιόπιστα. Είναι σημαντικό οι πληρωμές προς τους αγρότες να συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις,εφόσον αυτές συμμορφώνονται με το ενωσιακό δίκαιο.
Παράλληλα θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του Συστήματος Καταβολής των Ενισχύσεων και θα επικαιροποιηθεί όπου χρειάζεται. Για το σκοπό αυτό, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να συνεργαστούν άμεσα με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήδη από την επόμενη εβδομάδα.
Από πλευράς του ο επίτροπος κ. Χάνσεν δήλωσε ότι τόσο εκείνος όσο και οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεργαστούν στενά και σε τακτική βάση με τους Έλληνες αξιωματούχους ώστε η διαδικασία απορρόφησης του ΟΠΕΚΕΠΈ να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχουν διατυπωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.