03/07/2025

«Εθνική Ελλάδος: Θρίαμβος για τις κορασίδες – Στοχεύουν στο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο!»

Έτοιμες να γράψουν ιστορία είναι οι κορασίδες της Εθνικής Ελλάδος πόλο καθώς επικράτησαν 15-12 της Ουγγαρίας και προκρίθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου έπιασε εξαιρετική απόδοση στον ημιτελικό και στον τελικό της Πέμπτης (3/7, 20:00) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική Ελλάδος κορασίδων θα διεκδικήσει

Εθνική Ελλάδος: Τεράστια επιτυχία για τις κορασίδες, θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο






Εθνική Ελλάδος Κορασίδων: Στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ιστορική Πρόκριση για τις Κορασίδες της Εθνικής Ελλάδας στο Πόλο

Η ομάδα κορασίδων της Εθνικής Ελλάδας ετοιμάζεται να γράψει τη δική της ιστορία, καθώς κατάφερε να επικρατήσει της Ουγγαρίας με σκορ 15-12 και εξασφάλισε την είσοδό της στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η καθοδήγηση του Αργύρη Θεοδωρόπουλου αποδείχθηκε κρίσιμη,καθώς οι αθλήτριες παρουσίασαν εξαιρετική απόδοση στον ημιτελικό. Στον τελικό που θα λάβει χώρα την Πέμπτη (3/7, 20:00), θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Δεύτερη Ευκαιρία για Χρυσό Μετάλλιο

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι κορασίδες της Εθνικής Ελλάδας προσπαθούν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε έναν τελικό το 2023 όπου ηττήθηκαν από την Ισπανία. Επιπλέον, αυτή είναι η τρίτη φορά που εξασφαλίζουν μετάλλιο σε τέσσερις διοργανώσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην κατηγορία αυτή (είχαν κερδίσει το χάλκινο το 2019 στο Κίρισι).

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά και γρήγορα πήρε προβάδισμα. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου σημείωσε τρία συνεχόμενα γκολ μέσα σε μόλις δύο λεπτά, φέρνοντας τον δείκτη στο 8-4 (παρά την απώλεια πέναλτι από τη Σαλταμανίκα, η οποία όμως σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ).

Εντυπωσιακή Απόδοση και Άμυνα

Με την Ανδρονίκη Καραγιάννη να αναλαμβάνει δράση, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους έξι πόντους (12-6) στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου και λίγο αργότερα με την Αφροδίτη Μπιτσάκου έφθασε μέχρι τους επτά πόντους (14-7).

Aν και οι Ούγγροι δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα και μείωσαν σε 15-12 τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη, η ελληνική άμυνα παρέμεινε σταθερή και διασφάλισε την πρόκριση στον τελικό.

Τα Οκτάλεπτα:

  • 5-4
  • 6-2
  • 3-2
  • 1-4

Sύνθεση της Εθνικής: