ΠΑΣΟΚ: Στοχεύει σε νίκη με την παραμικρή διαφορά!
Το κύμα ευφορίας στο ΠΑΣΟΚ μετά τη ΔΕΘ και η στρατηγική μέχρι τις επόμενες εθνικές κάλπες Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου – ΠΗΓΗ: REALNEWS Με έναν στόχο πορεύεται πλέον το ΠΑΣΟΚ. Να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, έστω και με μία ψήφο. Και για αυτό σκοπεύει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις το επόμενο
Η ευφορία στο ΠΑΣΟΚ μετά τη ΔΕΘ και η στρατηγική ενόψει των εθνικών εκλογών
Η πορεία του ΠΑΣΟΚ τώρα έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση.Ο κύριος στόχος είναι να καταφέρει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, ακόμη και με μία μόνο ψήφο διαφορά. Για το λόγο αυτό, το κόμμα προγραμματίζει μια εντατική προσπάθεια το προσεχές διάστημα. Στη διάρκεια της ΔΕΘ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία διεξαγωγής εκλογών, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο που έχει σκοπό να θέσει σε εφαρμογή εφόσον επιτύχει τον στόχο του και κερδίσει τις εκλογές από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε θα έχουν εκείνοι την πρωτοβουλία στην πολιτική σκηνή.
Ωστόσο, πώς μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα όταν οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν προβάδισμα υπέρ της ΝΔ; Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά και πως ο πραγματικός ανταγωνισμός αρχίζει τώρα. «Υπάρχει ένα κοινωνικό κλίμα που κινείται κατά της ΝΔ», δηλώνει κορυφαίος αξιωματούχος του κόμματος στην Realnews, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί ένα «μη αναστρέψιμο» εύρημα και πιστεύει πως οι πολίτες σύντομα θα στραφούν προς την αντιπολίτευση.
Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να ενώσει τους κεντρώους ψηφοφόρους και ταυτόχρονα να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στην Κεντροαριστερά. Επιπλέον, κάνουν σαφές ότι πιστεύουν στις συνεργασίες που προκύπτουν από τη βάση και όχι από τα υψηλότερα επίπεδα διοίκησης, υπογραμμίζοντας πως διαθέτουν την εμπειρία για να παρακινήσουν τον κόσμο ώστε να στηρίξει τις προσπάθειές τους.
Οι δημοσκοπήσεις
Μια από τις σημαντικές δημοσκοπήσεις είναι αυτή της Pulse όπου παρατηρήθηκε ότι το 32% των συμμετεχόντων είχε θετική γνώμη για το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ 23% εξέφρασε θετικά σχόλια για τον σχεδιασμό του Νίκου Ανδρουλάκη και μόλις 19% για εκείνον του Αλέξη Τσίπρα. Τα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η περίοδος μέτρησης των ποσοστών τους ήταν δύο ημέρες σε αντίθεση με δέκα ημέρες πριν από την ανακοίνωση των νέων σχεδίων της κυβέρνησης.
Πιστεύουν επίσης ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει απήχηση στον κόσμο κι έτσι αισιοδοξούν όσον αφορά μια μικρή αύξηση στα ποσοστά τους στις επικείμενες εκλογές.Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν τη ΔΕΘ ως σημείο καμπής καθώς θεωρούν πως αποδεικνύεται η δυνατότητα κυβερνησιμότητας υπό συγκεκριμένες συνθήκες μη-εκλογικών περιόδων.
Προγραμματισμένες δράσεις
Στόχος είναι οι πολίτες να κατανοήσουν πλήρως το πρόγραμμα μέσω μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας γι’ αυτόν τον σκοπό. Το Οργανωτικό τμήμα έχει ήδη λάβει εντολή ώστε οι εκπρόσωποι του κόμματος να πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη χώρα με ειδικές επισκέψεις στα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα.
Aκόμη ο πρόεδρος θα συμμετέχει προσωπικά σε αυτές τις περιοδεύσεις ξεκινώντας ήδη με επισκέψεις στις Κύθηρες ενώ ακολουθούν πολλές άλλες δραστηριότητες στο εγγύς μέλλον.
“Αν ο λαός βγάλει πρώτο κόμμα τη ΝΔ θα έχουμε μία απ’ τα ίδια”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης “Αν βγει όμως πρώτος το ΠΑΣΟΚ θα φέρουμε αλλαγές”.*Το άρθρο ποιότητας παράθεται πάνω κάτω χωρίς έρευνες ή στήλες* . p>
