17/11/2025

«ΠΑΣΟΚ: Τιμητική Στεφάνωση στο Μνημείο του Πολυτεχνείου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα»

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατέθεσε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:  «52 χρόνια μετά την εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο, η παρουσία της νέας γενιάς, σήμερα εδώ, δείχνει ότι οι Έλληνες θυμούνται, μαθαίνουν από την ιστορία και υπερασπίζονται τα αιτήματα για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”». «Η

ΠΑΣΟΚ: Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τιμά το Πολυτεχνείο

Μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, τιμώντας την επέτειο της εξέγερσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: “52 χρόνια μετά την εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο, η παρουσία της νέας γενιάς σήμερα εδώ δείχνει ότι οι Έλληνες θυμούνται και παίρνουν διδάγματα από την ιστορία τους και υπερασπίζονται τα αιτήματα για ‘Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία’”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “η χούντα που προκάλεσε την αντίσταση των χιλιάδων νέων το 1973 είχε σοβαρές συνέπειες για τον ελληνισμό. Άφησε πίσω της τη μισή Κύπρο και υπέβαλε σε φυλάκιση και βασανιστήρια ανθρώπους που πίστευαν στη Δημοκρατία”.

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι είναι “καθήκον μας να σεβόμαστε το παρελθόν μας αλλά κυρίως να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο”.

Η αντιπροσωπεία περιλάμβανε τους βουλευτές Δημήτρη Μάντζο, Ράνια Θρασκιά, Χριστίνα Σταρακά και Παύλο Χρηστίδη καθώς επίσης τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Κουτσούκο. Επιπλέον, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος κατέθεσε κι εκείνος στεφάνι.

Μετά την τελετή ο κ. Σπυρόπουλος είπε: “Είμαστε εδώ σήμερα όπως κάθε χρόνο για να τιμήσουμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους ώστε εμείς να απολαμβάνουμε ελευθερία. Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε μια χώρα γεμάτη δημοκρατία και κράτος δικαίου όπου οι πολίτες μπορούν να ονειρεύονται.” Τέλος πρόσθεσε πως είναι στο χέρι όλων μας αλλά κυρίως των νέων να δουλέψουμε για μια Ελλάδα με περισσότερες δυνατότητες κινητικότητας προς ένα καλύτερο αύριο με ουσιαστική ελευθερία.”