27/02/2026

«Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Η Μπάρτσα άφησε εκτός παιχνιδιού τον Ολυμπιακό με την εμπειρία των βετεράνων!» (Βίντεο)

Ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα τα “τιμωρούσε” με κάθε τρόπο βρίσκοντας εύκολα καλάθια, Κλάιμπερν, Σενγκέλια και Πάντερ έστησαν κανονικό πάρτι στην “ερυθρόλευκη” ρακέτα με καταιγισμό από τρίποντες “βόμβες” και κάπως έτσι γράφτηκε ο απογοητευτικός επίλογος για τους Πειραιώτες στο “Παλάου” για να έρθει η ήττα με κάτω τα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85, Euroleague: Του έκαναν πλάκα τα… τιμημένα γηρατειά της Μπάρτσα!  (Βίντεο)

Απογοητευτικός επίλογος για τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός υπέστη μία ακόμα ήττα στην Euroleague, αυτή τη φορά από την Μπαρτσελόνα με σκορ 98-85, σε έναν αγώνα γεμάτο λάθη και απώλειες στον τομέα της άμυνας. Η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πίεση των «μπλαουγκράνα» που εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του αντιπάλου τους και κυριάρχησαν με εντυπωσιακές επιδόσεις στο τρίποντο.

Αν και η αρχή του αγώνα ήταν υποσχόμενη για τους Πειραιώτες, φάνηκε γρήγορα ότι οι παίκτες δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, ενώ η έλλειψη συγκέντρωσης διατρανώθηκε ξανά στο καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο. Οι Κλάιμπερν, Σενγκέλια και Πάντερ ήρθαν να δημιουργήσουν μια δύσκολη κατάσταση για τον Ολυμπιακό με τα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια.

Κακή αρχή αλλά βελτίωση από τον Φουρνιέ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα γρήγορα με 8-2. Παρά τις δυσκολίες του Ολυμπιακού στην επίθεση, ο Φουρνιέ ύψωσε το ανάστημα του μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά στους πόντους.Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε υπέρ των «ερυθρόλευκων» με 22-20 χάρη σε κλειδί τους Μιλουτίνοφ και Φουρνιέ.

Bασική αντίσταση αλλά καθοριστική ανατροπή

Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν τα ηνία αλλά η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση κι έτσι πέρασαν μπροστά ξανά (26-24).Η άμυνα παρουσιάστηκε προβληματική κι αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους πριν κλείσει το πρώτο μέρος στο 42-39.

Kαταιγισμός από την Μπαρτσελόνα στο τρίτο δεκάλεπτο

Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Ολυμπιακό καθώς έκανε συνεχώς λάθη στην επίθεση επιτρέποντας στη Μπαρτσελόνα να επεκτείνει τη διαφορά. Οι παίκτες των Καταλανών εκτέλεσαν εξαιρετικά από την περιφέρεια φτάνοντας μέχρι +12 (59-47) μέσα σε λίγα λεπτά.

Aτυχής ανταπόκριση στον τελευταίο γύρο

Παρά την τελευταία προσπάθεια επιστροφής με ένα σερί 5-0 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μειώσει περαιτέρω τη διαφορά. Οι παίκτες της Μπαρτσόνας κράτησαν σταθερή επικοινωνία εντός παιχνιδιού οδηγώντας τελικά στη νίκη τους (98-85).

Tα ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
21–22, 42–39, 72–56, 98–85