07/02/2026

«Αγροτικές Κινητοποιήσεις Στο Μπλόκο Νίκαιας: «Μένουμε και στις Γιορτές, Ο Αγώνας Συνεχίζεται!»»

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, με αγρότες και κτηνοτρόφους να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα σημεία συγκέντρωσης και κατά τη διάρκεια των εορτών. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συμβολικές δράσεις, ανταλλαγές ευχών και συζητήσεις με διερχόμενους οδηγούς, διατηρώντας ταυτόχρονα ζωντανό το μήνυμα του αγώνα τους. Σε συνέντευξη Τύπου, η συντονιστική

Θεσσαλοί αγρότες σε κοινή γραμμή: Προς μεγάλο ενιαίο μπλόκο στη Νίκαια Λάρισας

Συνεχίζονται οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις στη Νίκαια

Οι κινητοποιήσεις του αγροτικού τομέα στο μπλόκο της Νίκαιας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με αγρότες και κτηνοτρόφους να δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στα σημεία συγκέντρωσης ακόμη και κατά τη διάρκεια των εορτών. Στις τελευταίες ημέρες, έχουν γίνει συμβολικές δράσεις που περιλαμβάνουν ανταλλαγές ευχών και συζητήσεις με διερχόμενους οδηγούς, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα αιτήματά τους παραμένουν στην επικαιρότητα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου εξέφρασε τις θερμές ευχές της για καλές γιορτές προς τον ελληνικό λαό. Τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις αυτή τη στιγμή αφορούν κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης και διατήρησης της ζωής στην ύπαιθρο. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνέχιση του αγώνα», υπογραμμίζοντας πως η μάχη αφορά το μέλλον της γεωργικής παραγωγής. Επίσης, κατήγγειλε τις προσπάθειες υπονόμευσης των κινητοποιήσεων και δήλωσε πως η πίεση που ασκείται μέσω κοινωνικού αυτοματισμού «δεν θα αποδώσει».

Σχετικά με τον διάλογο με την κυβέρνηση, τόνισε ότι δεν είναι δυνατός ένας ουσιαστικός διάλογος όταν τα αιτήματα χαρακτηρίζονται «μαξιμαλιστικά», ενώ υπάρχουν σημαντικοί πόροι διαθέσιμοι για άλλους τομείς οικονομίας.

Ο Γιάννης Κουκούτσης εξέφρασε ανησυχία σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού και σημείωσε πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγούν στην ερήμωση των περιοχών υπαίθρου.Ζήτησε άμεσες λύσεις για τα προβλήματα των παραγωγών. Παράλληλα ο Κώστας Χατζής κάλεσε σε ενίσχυση των κινητοποιήσεων επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα πολιτική «ωθεί τους μικρούς παραγωγούς στον αφανισμό».

Ο Παναγιώτης Περάκης από τη Μαγνησία έκανε γνωστή την αλληλεγγύη των αλιέων προς τους αγρότες λέγοντας πως οι διεκδικήσεις αυτές αφορούν όλους τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ενώ απέρριψε οποιαδήποτε λογική κοινωνικού αυτοματισμού. Επίσης ο κτηνοτρόφος Χρήστος Παππάς από τον Αμπελώνα αναφέρθηκε στις απώλειες ζώων λόγω ζωονόσων χωρίς καμία αποζημίωση μέχρι στιγμής κι απαίτησε πρόσβαση σε εμβόλια καθώς κι ενίσχυση για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας των αγροτών δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα και μετά τις γιορτές όπως επίσης θα καθοριστεί ανάλογα η μορφή και η ένταση των επόμενων δράσεων μέσω συλλογικών διαδικασιών.