24/02/2026

«Παναθηναϊκός: Νέα επένδυση στην ελληνική αγορά με την απόκτηση Κοντούρη! (Βίντεο)»

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να παραμελήσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και προσπαθεί πλέον μετά την έλευση του Ράφα Μπενίτεθ να το ενισχύσει ξανά. Η αρχή έγινε με το “πακέτο” από την Κηφισιά με τους Τεττέη και Παντελίδη, ενώ βρίσκεται τώρα μία “ανάσα” από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σωτήρη Κοντούρη

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Συνεχίζει την επένδυση στην ελληνική αγορά με την απόκτηση του Κοντούρη! (Βίντεο)

Η Στρατηγική Ενίσχυσης του Παναθηναϊκού με Ελληνικά Ταλέντα

Τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να παραμελήσει την ελληνική διάσταση στο ροστερ του, όμως μετά την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ, η ομάδα έχει ξεκινήσει να επενδύει ξανά σε ντόπιους ποδοσφαιριστές. Η διαδικασία αυτή άρχισε με τη μεταγραφή των Τεττέη και Παντελίδη από την Κηφισιά ως πακέτο, ενώ τώρα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της απόκτησης του Σωτήρη Κοντούρη από τον Παναιτωλικό.

Η φετινή χρονιά στη Super League φαίνεται ότι δεν προσφέρει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός έχει στραφεί στην ενίσχυση της ομάδας μέσω Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους αυτή τη σεζόν.

Η μεταγραφή των Τεττέη και Παντελίδη είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση: ο πρώτος θα ενσωματωθεί αμέσως στον σύλλογο στις αρχές της νέας χρονιάς, ενώ ο δεύτερος θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι στην Κηφισιά πριν μετακομίσει στους “πράσινους”.

Στόχος του Ράφα Μπενίτεθ είναι η συγκέντρωση των καλύτερων ταλέντων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με στόχο τη δημιουργία ενός συνδυασμού νέων και έμπειρων παικτών, ελπίζει ότι θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Σωτήρης Κοντούρης αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του προπονητή. Οι επιδόσεις του στον Παναιτωλικό είναι αξιοσημείωτες, έχοντας σκοράρει ίσως το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς απέναντι στην Κηφισιά. Είναι ένας πολυδιάστατος μέσος που μπορεί εξίσου να ανασταλεί και να οργανώσει το παιχνίδι – γεγονός που έχει αποδειχθεί με τις εμφανίσεις του στην εθνική ομάδα Ελπίδων.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αν όλα εξελιχθούν θετικά, σύντομα θα ενταχθεί στο δυναμικό των “πρασίνων”. Η συμφωνία περιλαμβάνει πληρωμή περίπου 700.000 ευρώ προς τον Παναιτωλικό καθώς επίσης και μια ανταλλαγή παικτών: ο Αντριάνο Μπρέγκου αναμένεται να κάνει αντίθετη διαδρομή μετακομίζοντας στη νέα ομάδα υπό τον Αναστασίου.