07/02/2026

Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα αφήνει δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες – Η κατάσταση κλιμακώνεται

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στην Πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) υποστηρίζουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν μαχητής της Χαμάς. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων. Ανέφεραν επίσης πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού

Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος

Δυο Παλαιστίνιοι Νεκροί από Ισραηλινό Πλήγμα στη Γάζα

Σύμφωνα με αναφορές από τοπικές αρχές, τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα λόγω ισραηλινού αεροπορικού βομβαρδισμού στην πόλη της Γάζας. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) υποστήριξαν ότι ο στόχος τους ήταν μαχητής της Χαμάς.

Οι αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα δεν δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα, ωστόσο επεσήμαναν ότι πολλοί πολίτες υπέστησαν τραυματισμούς από την επίθεση σε κατοικία που βρίσκεται σε γειτονιά της Γάζας.

Ένας εκπρόσωπος των IDF ανέφερε πως νωρίτερα οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν σε ισραηλινούς στρατιώτες.Πρόσθεσε ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός είχε ως στόχο έναν διοικητή της Χαμάς, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή για την επίθεση εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων.

Παράλληλα,στην περιοχή Ράφα του νότου του θύλακα,πολιτοφυλακή υποστηριζόμενη από το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο μαχητές της Χαμάς. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις μιας συμφωνηθείσας εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή στις 10 Οκτωβρίου μετά από δυο χρόνια συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα. Στους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταγραφεί πάνω από 400 θάνατοι Παλαιστινίων – οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι σύμφωνα με τις τοπικές πηγές – και τρεις ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας.