15/01/2026

«Αποστολάκης στον Realfm 97,8: Το «περιβόητο εφεύρημα» του Πρωθυπουργού σε δύσκολες στιγμές»

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τη συμφωνία Μercosur και τις δημοσκοπήσεις μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8. «Δυστυχώς είμαστε σε μία κρίση που δεν λέει να αποκλιμακωθεί. Χθες υπήρξε μία συνάντηση που φαίνεται ότι δεν μπορεί να

Αποστολάκη στον Realfm 97,8: Τα ευρήματα της δεύτερης μέρας της χθεσινής δημοσκόπησης οδήγησαν στην επιστολή

Ανασκόπηση των αγροτικών κινητοποιήσεων και πολιτικών εξελίξεων από τη Μιλένα Αποστολάκη

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Οικονομίας, Μιλένα Αποστολάκη, συζήτησε τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, τη συμφωνία Mercosur καθώς και τις δημοσκοπήσεις στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97.8. «Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια κατάσταση κρίσης που δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Η χθεσινή συνάντηση δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις.Αυτή η εσωτερική διένεξη μεταξύ των αγροτών ίσως ωφελεί την κυβέρνηση, αλλά οι πολίτες ανησυχούν για την επίλυση αυτής της κρίσης», δήλωσε η κ. Αποστολάκη σχετικά με τις διαμαρτυρίες και τους βανδαλισμούς σε τρακτέρ στη Νίκαια.

«Εδώ και 45 ημέρες έχουμε μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες. Η κρίση αυτή έχει βαθύτερα αίτια που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση»,πρόσθεσε τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη έχει διαταραχθεί εξαιτίας αποκαλύψεων όπως αυτές γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και λόγω της έλλειψης συνέπειας στις κυβερνητικές ενέργειες.

Όσον αφορά τα μέτρα για το αγροτικό πετρέλαιο, η κ. Αποστολάκη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει αυτά τα μέτρα από το 2022: «Τώρα ο κυβερνών κόμμα ανακοινώνει την εφαρμογή τους για τον Νοέμβριο του 2026 κι αναρωτιέμαι αν θα θεωρηθούν λαϊκιστές αν οι ίδιοι εφαρμόσουν αυτά που υποστήριζαν ως λαϊκίστικα». Σχετικά με τη συμφωνία Mercosur σημείωσε ότι οι Έλληνες παραγωγοί είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι λόγω της άνισας ισορροπίας στα συμφέροντά τους.»

Στη συνέχεια, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την Επιτροπή πρωτογενούς τομέα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα υπεύθυνο με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας όχι απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας». Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό πίεση – όπως συμβαίνει τώρα – καταλήγοντας σε προτάσεις για επιτροπές χωρίς ουσιαστική δράση.

“Το γεγονός ότι δημιουργείται μία επιτροπή μπορεί να λειτουργήσει ως συγχωρητήριο για όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια”, υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας τις ευθύνες της ΝΔ σημαντικές.

Σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέφερε: “Παρακολουθώ αυτόν τον παραδόξο διάλογο γύρω από νέα πολιτικά σχήματα που δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί”. Εκτίμησε πως οι έρευνες δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ πλήττεται λιγότερο συγκριτικά με άλλα κόμματα ενώ στόχος παραμένει η επιστροφή του στην εξουσία.

“Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η δεύτερη θέση ή τρίτη θέση,αλλά θέλουμε να γίνουμε παράγοντας αλλαγής στη χώρα”,κατέληξε λέγοντας πως βλέπει μπροστά μια ενδυνάμωση στον χαρακτήρα μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.