01/02/2026

«Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων – Ενημέρωση από την Hellenic Train»

Σοβαρή διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας σημειώθηκε το απόγευμα στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις σε πλήθος δρομολογίων. Οι αμαξοστοιχίες 1598 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη) με 94 επιβάτες και 1734 (Έδεσσα – Θεσσαλονίκη) με 71 επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Βλάβη σε αμαξοστοιχία που αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα

Σοβαρές Διαταραχές στη Σιδηροδρομική Κυκλοφορία

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα στη σιδηροδρομική γραμμή Σίνδος – Θεσσαλονίκη, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά είχε σοβαρές επιπτώσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις των τρένων. Οι αμαξοστοιχίες 1598 (Λάρισα – Θεσσαλονίκη), με 94 επιβάτες, και 1734 (Έδεσσα – Θεσσαλονίκη), με 71 επιβάτες, είναι εγκλωβισμένες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου περιμένοντας την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Επιπλέον, η αμαξοστοιχία IC 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει λίγο πριν από τις 17:00 και μεταφέρει 265 επιβάτες, παραμένει στάσιμη στο σταθμό της Θεσσαλονίκης. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και σε άλλα δρομολόγια που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Λάρισα.

Σε ανακοίνωσή της, η Hellenic Train ενημέρωσε ότι οι σιδηροδρομικές δραστηριότητες θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τον ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος καθώς και τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

“Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, κατόπιν εντολής του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, διεκόπη στις 16:25 και μέχρι νεωτέρας η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης πλησίον του Εθνικού Αετού.”

Λόγω αυτής της διακοπής των δρομολογίων οι αμαξοστοιχίες παραμένουν στάσιμες στον σταθμό ενώ αναμένονται περαιτέρω καθυστερήσεις στους συνδυασμούς που εξυπηρετούν τη γραμμική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

“Υπό αυτές τις συνθήκες,” πρόσθεσε η Hellenic Train,” το προσωπικό μας παρέχει πληροφορίες στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.” Η συνεργασία συνεχίζεται για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας των τρένων. Νέα ανακοίνωση θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.”