03/02/2026

«Η Συνύπαρξη Ζωντανεύει: Ο «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι Στη Σκηνή της Αγγλικανικής Εκκλησίας»

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι   Δραματουργία – σκηνοθεσία:  Νικόλας Ανδρουλάκης   Από Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026   Για οκτώ αυτοτελείς βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου   Η  βιωματική παράσταση που συγκινεί δύο χρόνια το κοινό, εντός κι εκτός σκηνής, όπου βρεθεί, επιστρέφει στην Αθήνα. Στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, στο Σύνταγμα. Στην καρδιά του

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

Δραματουργία – σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης

Από Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

Για οκτώ αυτοτελείς βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.

Η βιωματική παράσταση που αγγίζει τις καρδιές των θεατών για δύο χρόνια τώρα, επιστρέφει στην Αθήνα. Αυτή τη φορά στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, στο Σύνταγμα. Κάτω από τον χειμωνιάτικο ουρανό, σε μια τελετή που προάγει τη συνύπαρξη και την ελευθερία της αγάπης.

Μια δημιουργία όπου ήρωας και κοινό συνδημιουργούν κάθε βράδυ, γελώντας, κλαίγοντας και μοιράζοντας όνειρα και αγκαλιές. Ύστερα από τις γεμάτες αίθουσες της προηγούμενης χρονιάς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καθώς και το sold-out ταξίδι σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, ο ήρωας επιστρέφει στον τόπο του σε μια νέα σκηνοθετική προσέγγιση που είναι ακόμα πιο προσωπική. Ένα ζεστό καταφύγιο για σώμα και πνεύμα.

Εδώ συναντάμε έναν σύγχρονο Ηλίθιο που ζει ανάμεσά μας κι εργάζεται καθημερινά πάνω στη σωστή έκφραση των συναισθημάτων και της άνευ όρων αγάπης. Μπορείς να τον καλέσεις ανά πάσα στιγμή για βοήθεια — να συμφιλιώσει σχέσεις ή να λύσει προβλήματα — στέκεται δίπλα σου ως φίλος μετουσιώνοντας το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης στη συντροφικότητα.

Αυτός ο Ηλίθιος συνεχίζει να αναπνέει κανονικά εδώ κι τρία χρόνια σαν να υπήρχε πάντα ανάμεσά μας. Προσφέρει ποίηση, γνώσεις και βοήθεια με τη μορφή ενός καλλιτέχνη ή εκπαιδευτικού — είναι εκεί όταν χρειαστεί!

Kι αυτός ο ειδικός διαχειριστής των προβλημάτων προσφέρει απλόχερα τον αριθμό τηλεφώνου του χωρίς δεύτερη σκέψη — έτοιμος να εκπληρώσει όσες υποσχέσεις δίνει.

“Και να θυμάστε, Ηλίθιο τον έλεγαν οι άλλοι.”

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης προσκαλεί το κοινό σε μια παράσταση πραγματικότητας που αρχικά μοιάζει με διάλεξη αλλά εξελίσσεται κάθε φορά σε μια εκ βαθέων κατάθεση ψυχής μέχρι την πλήρη μεταμόρφωση της ψυχής μέσα από τα σκοτάδια στο φως κάθε μας ρόλου.

Aυτή αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη εφαρμογή της τεχνικής της καλλιτεχνικής ομάδας Ντουέντε όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία επτά χρόνια επικεντρωμένη στη φιλοσοφία, δραματολογία και ερμηνεία μέσα από έναν αέναο θεατρικό κόσμο.

Mπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το ημερολόγιο του Ηλίθιου καθώς ανακαλύπτει το TikTok υπό μία εξωγήινη ματιά @the_idiot_of_dostoyevsky.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Δραματουργία – σκηνοθεσία:Nικόλας Ανδρουλάκης
  • Sτη σκηνή:Pεαλιστικός χρόνος 120 λεπτών (Πριν & Μετά)
  • Sολίστ:Xριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο
  • Eισιτήρια: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 15 ευρώ (μειωμένο – διαθέσιμο για όσους αισθάνεται ότι το έχουν ανάγκη)
  • Ίάρ έναρξης: 20:30