Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Σοκ για την Παρί, δραματική νίκη για Ρεάλ, άνετη Μπάγερν
Βραδιά γεμάτη εκπλήξεις η αποψινή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε την ήττα με 1-3 από την Μονακό στην έδρα της, την ίδια ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης στην εκπνοή της αναμέτρησης με την Θέλτα θα πάρει την νίκη με 1-2 και συνεχίζει να πιέζει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή. Η Νάπολι πήρε μια
Βραδιά γεμάτη ανατροπές και συγκινήσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Η αποψινή βραδιά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα χαρακτηρίστηκε από απρόσμενες εξελίξεις. Η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε μια ήττα-σοκ εντός έδρας με 1-3 από την Μονακό, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποσπάσει μια νίκη στις καθυστερήσεις με 1-2 απέναντι στην Θέλτα, διατηρώντας έτσι την πίεση στην κορυφή της βαθμολογίας, πίσω από την Μπαρτσελόνα. Στο μεταξύ, η Νάπολι επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Τορίνο, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Γκλάντμπαχ, κερδίζοντας με 4-1.
Ψυχρολουσία για την Παρί, η Μονακό την έβαλε στα δίχτυα
Η Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε αντιμέτωπη με μια καλά οργανωμένη Μονακό, η οποία κατάφερε να την αιφνιδιάσει. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με τον Ακλιούτσε. Στο πρώτο ημίχρονο, η Μονακό κράτησε το προβάδισμα, παρουσιάζοντας μια συμπαγή εμφάνιση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την προσπάθεια της Παρί να πιέσει, η Μονακό διπλασίασε τα τέρματά της στο 55ο λεπτό με τον Γκολόβιν. Ο Μπαρκολά μείωσε προσωρινά για την Παρί στο 71ο λεπτό, όμως οι Μονεγάσκοι απάντησαν άμεσα, δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπαλογκάν, διαμορφώνοντας το 1-3. Η ψυχολογία των γηπεδούχων κατέρρευσε, επιτρέποντας στην Μονακό να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη.
Με “λύτρωση” Βαλβέρδε η Ρεάλ απέδρασε από την έδρα της Θέλτα
Η Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνιζόμενη χωρίς τον Εμπαπέ λόγω τραυματισμού, αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην Θέλτα, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στον Βαλβέρδε. Οι “Μερένχες” προηγήθηκαν νωρίς, στο 11ο λεπτό, με τον Τσουαμενί, αλλά η Θέλτα ισοφάρισε στο 25ο λεπτό με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, οδηγώντας το παιχνίδι στην ανάπαυλα ισόπαλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ πίεσε, αλλά η αμυντική οργάνωση της Θέλτα δυσκόλευε τις προσπάθειές της. Όταν όλοι περίμεναν το τέλος του αγώνα, ένα σουτ του Βαλβέρδε στο 94ο λεπτό, μετά από κόντρα, κατέληξε στα δίχτυα, χαρίζοντας ένα πολύτιμο διπλό στην “Βασίλισσα” και διατηρώντας την επαφή της με την κορυφή.
Περίπατος για την Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Γκλάντμπαχ
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ, η Μπάγερν Μονάχου πραγματοποίησε μια άνετη εμφάνιση κόντρα στην Γκλάντμπαχ, επικρατώντας με 4-1. Ο Ντίαζ άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, ενώ ο Λάιμερ διπλασίασε το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η υπεροχή της Μπάγερν έγινε ακόμη πιο εμφανής. Στο 55ο λεπτό, ο Ράιτζ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, οδηγώντας σε πέναλτι. Ο Μουσιάλα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0. Ο Τζάκσον πρόσθεσε ένα ακόμη γκολ στο 79ο λεπτό, πριν η Γκλάντμπαχ μειώσει στο 89ο λεπτό με τον Μοχία, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
Η Νάπολι πήρε επαγγελματική νίκη κόντρα στην Τορίνο
Η Νάπολι ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στην Τορίνο, προηγήθηκε νωρίς με τον Άλισον Σάντος στο 7ο λεπτό και έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της στο πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη, ο Πολιτάνο μοίρασε ασίστ στον Έλμας, ο οποίος έγραψε το 2-0 στο 68ο λεπτό. Η Τορίνο κατάφερε μόνο να μειώσει στο 87ο λεπτό με τον Κασαντέι, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 2-1, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην Νάπολι στον αγώνα της για την είσοδο στην τετράδα.
