Ιράν: Ο Πρόεδρος Πεζεσκιάν Καταγγέλλει Ισραήλ και ΗΠΑ για Προσπάθειες Διάλυσης της Χώρας
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «διαλύσουν» το Ιράν, κατά την 14η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή. «Η Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζει η ιρανική κυβέρνηση) έχουν καταστροφικές προθέσεις και στόχους που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του Ιράν και
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, προέβη σήμερα σε σφοδρές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, αποδίδοντάς τους την επιδίωξη να “διαλύσουν” τη χώρα του. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την 14η ημέρα των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
“Η Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζει η ιρανική κυβέρνηση) έχουν καταστροφικές προθέσεις και στόχους που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του Ιράν και των μεγάλων ισλαμικών χωρών”, τόνισε ο κ. Πεζεσκιάν. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπως μεταδόθηκε από την ιρανική προεδρία.
