Άργος Μυκηνών: Αναζητείται 54χρονος ανθυπαστυνόμος μετά από καταγγελίες για ρίψη κροτίδων και απειλές σε συναδέλφους
Για απείθεια, εξύβριση και άλλα αδικήματα κατηγορείται αστυνομικός από το Άργος Μυκηνών, ο οποίος αναζητείται, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έπειτα από τηλεφωνικές καταγγελίες, πως από σπίτι στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, πετάνε κροτίδες. Αστυνομικοί που πήγαν στο εν λόγω σπίτι, πράγματι διαπίστωσαν ότι από το παράθυρο
Υπόθεση απειθαρχίας, εξύβρισης και άλλων παραπτωμάτων απασχολεί τις αρχές στο Άργος Μυκηνών, καθώς ένας 54χρονος ανθυπαστυνόμος βρίσκεται υπό αναζήτηση, ενώ διατάχθηκε εις βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).
Το περιστατικό εκτιλύχθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν μέσω τηλεφωνικών καταγγελιών για ρίψη κροτίδων από οικία στο Ξηροπήγαδο, στη Βόρεια Κυνουρία Αρκαδίας.
Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από το παράθυρο της κουζίνας της εν λόγω κατοικίας είχαν εκτοξευθεί τουλάχιστον δύο κροτίδες. Άμεση ήταν η παρέμβαση του ανθυπαστυνόμου, ο οποίος ζήτησε από τον 54χρονο και τη γυναίκα που βρισκόταν μαζί του να βγουν έξω, αίτημα το οποίο αγνόησαν.
Λίγο αργότερα, ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Βόρειας Κυνουρίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 54χρονο ανθυπαστυνόμο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο τελευταίος φέρεται να δήλωσε πως θα συνέχιζε να ρίχνει κροτίδες όσες ήθελε. Σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία, η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς ο ανθυπαστυνόμος άρχισε να εξυβρίζει τον συνάδελφό του και να τον απειλεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αυτός που θα καταθέσει να είναι σίγουρος τι γράφει, γιατί θα έχουμε άλλα μετά». Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι οι κροτίδες ρίχθηκαν λόγω προσωπικών διαφορών με γειτόνισσα.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη η 39χρονη γυναίκα, ενώ ο 54χρονος ανθυπαστυνόμος παραμένει υπό αναζήτηση. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία, βρέθηκαν ένα στιλέτο και ένας σουγιάς, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Πηγή: iefimerida.gr
