11/04/2026

Σύμφωνα με το CNN: Σφοδρή τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Νετανιάχου με επίκεντρο τον Λίβανο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε μια “τεταμένη” τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη, σύμφωνα με αμερικανική και ισραηλινή πηγή με γνώση της επικοινωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το Ισραήλ ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο. Ο Νετανιάχου φέρεται να κατανόησε

Το Ισραήλ επιδιώκει νέα συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν μια «τεταμένη» τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη, όπως αποκάλυψαν στο CNN αμερικανική και ισραηλινή πηγή με γνώση της υπόθεσης. Η επικοινωνία τους έλαβε χώρα λίγο πριν το Ισραήλ ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιδιώξει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πηγή, ο Νετανιάχου κατανόησε ότι αν δεν ζητούσε απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο, ο Τραμπ θα μπορούσε να προχωρήσει μονομερώς στην ανακοίνωση μιας κατάπαυσης του πυρός.

Αυτή ήταν τουλάχιστον η τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα που οι δύο ηγέτες επικοινωνούσαν, με το ζήτημα του Λιβάνου να βρίσκεται στο επίκεντρο. Την Τρίτη, είχαν συνομιλήσει πριν ο Τραμπ ανακοινώσει μια διετείς εκεχειρία με το Ιράν. Η ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι ο Νετανιάχου πίεσε τον Τραμπ ώστε το θέμα του Λιβάνου να μην ενταχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία με το Ιράν.

Σε ερώτηση του CNNi, το γραφείο του Νετανιάχου διέψευσε τον χαρακτηρισμό της συνομιλίας ως «τεταμένη», κάνοντας λόγο για «ψευδή» περιγραφή και τονίζοντας ότι η συζήτηση ήταν «φιλική». «Οι δύο ηγέτες εργάζονται σε πλήρη συντονισμό και με αμοιβαίο σεβασμό», σημείωσε το γραφείο.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.