Δημοσκόπηση Interview: Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 26,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα – Ποσοστό υπέρ των άμεσων εκλογών
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη θερινή ανάπαυλα, που διενήργησε η Interview για την POLITIC, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία σταθερά στην πρώτη θέση με 26,5%. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται στο 14,5%, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους απόσταση να διευρύνεται στις 12 μονάδες. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο με 10%, ενώ η Ελληνική Λύση ακολουθεί με
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη θερινή ανάπαυλα, που διενήργησε η Interview για την POLITIC, καταγράφει τη Νέα Δημοκρατία σταθερά στην πρώτη θέση με 26,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14,5%, διευρύνοντας τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις 12 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την τρίτη θέση με 10%, ενώ η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 9%.
Στην πέμπτη θέση εντοπίζεται το ΚΚΕ με 6,1%, ενώ η «Ελπίδα» συγκεντρώνει 3,6%. Στη συνέχεια, η Φωνή Λογικής καταγράφει 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9% και το ΜέΡΑ25 2,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει άνοδο στο 2%, από 1% που ήταν προηγουμένως.
Την ίδια στιγμή, παρατηρείται αύξηση στους αναποφάσιστους, φτάνοντας το 10,6% από 9%, και στα «άλλα κόμματα», στο 6% από 5%.
Όσον αφορά την εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην κορυφή με 29,3%. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο «κανένας» με 19,2%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 11,4% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,5%.
Οριακό προβάδισμα για άμεσες εκλογές
Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες καταγράφει ένα μικρό αλλά σαφές προβάδισμα, καθώς το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των εκλογών τώρα, έναντι 46% που προτιμά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας. Ένα 3% δεν εκφράζει άποψη.
Επιπλέον, η πλειοψηφία των πολιτών (60%) επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, χωρίς παρατεταμένη διαδικασία, σε αντίθεση με το 32% που θα προτιμούσε να διεξαχθεί και δεύτερη κάλπη.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τουρκικά παζάρια: Απλώνει δίχτυα στο Κάιρο
Ιράν: Εκστρατεία θυσίας 10.000 προβάτων υπέρ της υγείας του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – «Δεν έχω να φάω κρέας κι αυτοί ζητούν λεφτά»
Ρόδος: Επιχείρηση «κατέλαβε» την διάσημη παραλία «Άντονι Κουίν» με ομπρελοκαθίσματα χωρίς να πληρώνει μίσθωμα – Πρόστιμο 37.000 ευρώ
Συναγερμός στη Γερμανία: Νέο drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της Λειψίας – Υποψίες για κρατική τρομοκρατία
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του webreporter
Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση
