01/11/2026

Στη Δικαιοσύνη ο 53χρονος που σκότωσε τον αδερφό του στη Μάνη: Απολογία την Τρίτη για κτηματική διαφορά

Έγκλημα στη Μάνη: Την Τρίτη απολογείται ο 53χρονος που σκότωσε τον αδερφό του

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο 53χρονος άνδρας που φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή του 57χρονου αδελφού του με τρεις πυροβολισμούς, θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Γυθείου για να δώσει την απολογία του. Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χωράφι τους στο Ελαιοχώρι της Ανατολικής Μάνης, με τις κτηματικές διαφορές να φέρονται ως το κίνητρο της πράξης.

Ο 53χρονος, ο οποίος παραδόθηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Αρεόπολης αμέσως μετά το συμβάν, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, λαμβάνοντας 48ωρη προθεσμία για την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εις βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στο χωράφι μαζί με την αδερφή τους, με σκοπό τη συλλογή ελιών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, φαίνεται να προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός, πιθανότατα εξαιτίας ενός αδιανέμητου χωραφιού.

Σε εκείνο το σημείο, ο 53χρονος φέρεται να έβγαλε το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 57χρονο αδελφό του. Ο θάνατος του τελευταίου διαπιστώθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου είχε μεταφερθεί.

Παράλληλα, η αστυνομία, με τη συνδρομή drone, διεξάγει εκτεταμένες έρευνες με στόχο τον εντοπισμό του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Ο δράστης, κατά την παράδοσή του, δήλωσε ότι πέταξε το όπλο σε κάποιο σημείο της διαδρομής από το χωράφι μέχρι την Αερόπολη.