11/09/2026

Σχολική Χρονιά Ξεκίνησε με Εντατικούς Ελέγχους σε Σχολικά Λεωφορεία: 2.263 Οχήματα Ελέγχθηκαν, 457 Παραβάσεις εντοπίστηκαν

Έναρξη της σχολικής χρονιάς με «σαφάρι» της τροχαίας σε σχολικά - 2.263 έλεγχοι και 457 παραβάσεις

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Τροχαία προχώρησε σε ευρείες και συστηματικές επιθεωρήσεις σχολικών λεωφορείων σε όλη την επικράτεια, στοχεύοντας στην ασφάλεια των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, διενεργήθηκαν συνολικά 2.263 έλεγχοι σε σχολικά οχήματα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν και να καταγραφούν 457 παραβάσεις.

Οι πιο συχνές παραβάσεις που εντοπίστηκαν αφορούσαν:

  • 328 περιπτώσεις αφορούσαν τον ταχογράφο,
  • 58 για μη τήρηση του ωραρίου εργασίας,
  • 10 για παραβίαση των ορίων ταχύτητας,
  • 9 για έλλειψη πυροσβεστήρα,
  • 7 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας,
  • 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου,
  • 2 για φθαρμένα ελαστικά,
  • 1 για έλλειψη φαρμακείου,
  • 1 για μη αναγραφή των ορίων ταχύτητας,
  • 1 για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας οδήγησης,
  • 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν και ενημερωτικές δράσεις, μοιράζοντας σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια με πολύτιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή. Η ενέργεια αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως κύριο σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης γονέων και μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα κατά τις καθημερινές μετακινήσεις τους προς και από τα σχολεία. Στόχος είναι, μακροπρόθεσμα, η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.