14/06/2026

Τα Ναυπηγεία Χαλκίδας Επενδύουν 35 εκατομμύρια ευρώ για την Απόκτηση Νέας Πλωτής Δεξαμενής Panamax, Ενισχύοντας την Ανταγωνιστικότητά τους

Στην απόκτηση νέας πλωτής δεξαμενής τύπου Panamax προχωρούν τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, υλοποιώντας επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Χαλκίδας, Ashraf Bayoumi, η νέα δεξαμενή αναμένεται να

Χαλκίδα: Μερική Παράταση Κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου για Συντηρήσεις τον Απρίλιο του 2026

Σημαντική επένδυση ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζουν τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, με κύριο στόχο την απόκτηση μιας νέας πλωτής δεξαμενής τύπου Panamax. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της παρουσίας των ναυπηγείων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Χαλκίδας, Ashraf Bayoumi, η νέα δεξαμενή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2026. Η απόκτησή της αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εκσυγχρονισμού των υποδομών της εταιρείας.

«Η νέα δεξαμενή Panamax αποτελεί στρατηγική επένδυση και εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό αναβάθμισης των υποδομών μας», δήλωσε ο κ. Bayoumi. «Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς».

Το εκτενές επενδυτικό πρόγραμμα των Ναυπηγείων Χαλκίδας περιλαμβάνει, πέραν της νέας δεξαμενής, και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, καθώς και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με την πρόσληψη εξειδικευμένων τεχνικών και μηχανικών.