03/04/2026

Τραγωδία στο Ιράν: Βομβαρδισμός Γέφυρας Προκαλεί 8 Νεκρούς και 95 Τραυματίες, ο Τραμπ Σχολιάζει την Κατάσταση

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 95 τραυματίστηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τεχεράνη με την πόλη Καράτζ στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με τον Γοντρατολάχ Σεΐφ, αντικυβερνήτη της επαρχίας Αλμπόρζ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Fars και η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε

Iταλός ΥΠΕΞ: «Υποστηρίζω τις δημοκρατικές προσδοκίες του ιρανικού λαού»

Σοκ και θλίψη προκαλεί η είδηση του βομβαρδισμού μιας κρίσιμης γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τεχεράνη με την πόλη Καράτζ, στο δυτικό Ιράν. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό 95, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars και η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας, επικαλούμενες τον Γοντρατολάχ Σεΐφ, αντικυβερνήτη της επαρχίας Αλμπόρζ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω της πλατφόρμας Truth Social, κοινοποίησε ένα βίντεο που αποτυπώνει την καταστροφή, χαρακτηρίζοντάς την «της μεγαλύτερης γέφυρας στο Ιράν». Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε σκωπτικά ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την Τεχεράνη να προχωρήσει σε συμφωνία, «προτού να είναι πολύ αργά».

«Είναι ώρα το Ιράν να συνάψει συμφωνία προτού να είναι πολύ αργά και δεν απομείνει τίποτα απ’ ό,τι θα μπορούσε ακόμη να γίνει μια σπουδαία χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ