Κακοκαιρία στη Ρόδο: Προειδοποίηση 112 για περιορισμό μετακινήσεων εν μέσω έντονων ανέμων – Αναστάτωση σε δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην περιοχή της Ρόδου, με τους ανέμους να σαρώνουν το παραλιακό μέτωπο, καταγράφοντας ριπές άνω των 100 χιλιομέτρων, χωρίς ευτυχώς να έχουν δημιουργήσει σοβαρές ζημιές. Αργά το βράδυ μήνυμα προειδοποίησης εστάλη από το 112 στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων κατοίκων της Ρόδου. Ο δήμαρχος Ρόδου, επίσης, με μήνυμά του καλεί
Η Ρόδος αντιμετωπίζει ισχυρή κακοκαιρία, με τους ανέμους να πνέουν με ριπές άνω των 100 χιλιομέτρων στο παραλιακό μέτωπο, χωρίς ευτυχώς να έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές.
Αργά το βράδυ, εστάλη μήνυμα προειδοποίησης από το 112 στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων κατοίκων του νησιού. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ρόδου, με δικό του μήνυμα, παρότρυνε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι δυσμενείς συνθήκες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα σε διάφορες περιοχές.
Συνιστάται, επίσης, ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, Μιχάλης Θωμάτος, τόνισε ότι «οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντικές ομάδες, βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα, αντιμετωπίζοντας άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται».
Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21:30, στο νησί της Ρόδου, είχαν ματαιωθεί πολλά προγραμματισμένα δρομολόγια αεροσκαφών, εσωτερικού και εξωτερικού. Ο λόγος ήταν οι πλάγιοι άνεμοι στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου, οι οποίοι καθιστούσαν απαγορευτική την προσγείωση ή την απογείωσή τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αντιμετώπισε αρκετές περιπτώσεις σπασμένων δέντρων ή κλαδιών επί του οδικού δικτύου. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί και πτώσεις κολώνων φωτισμού, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο κρατικός, περιφερειακός και δημοτικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε αναμένεται να εξασθενήσει το κύμα κακοκαιρίας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου.
