14/05/2026

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προειδοποίηση για Κινητοποιήσεις Διαρκείας σχετικά με Συμβασιούχους και τη «Διάταξη Βορίδη»

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στους δήμους δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρο Κυρίζογλου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέστησαν σαφές ότι εάν δεν δοθεί άμεσα ουσιαστική λύση τόσο στο θέμα της μονιμοποίησης των

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προειδοποίηση για Κινητοποιήσεις Διαρκείας σχετικά με Συμβασιούχους και τη «Διάταξη Βορίδη»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) εκφράζει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, εστιάζοντας σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στους δήμους. Σε πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρο Κυρίζογλου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέστησαν σαφές ότι η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας, εάν δεν υπάρξει άμεση και ουσιαστική επίλυση δύο βασικών θεμάτων: της μονιμοποίησης των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων και της κατάργησης της «διάταξης Βορίδη».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα δύο αυτά ζητήματα συνιστούν αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις για όσους εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ομοσπονδία τονίζει την ανάγκη για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης της 18ης Μαΐου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Στην εν λόγω συνάντηση, αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μελλοντική στελέχωση και χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων (όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κέντρα Κοινότητας κ.ά.) από το 2027 και έπειτα, οι οποίες σήμερα συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην αυριανή 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ, γεγονός που θα επηρεάσει τη λειτουργία πολλών υπηρεσιών των δήμων.