Δράσεις του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της άμυνας στη Μαύρη Θάλασσα μετά από επιθέσεις drones
Μετά από πρόσφατα περιστατικά με επιθέσεις drones εναντίον εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, πλησίον των βουλγαρικών ακτών, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόσει τον αμυντικό του μηχανισμό «ανάλογα με τις ανάγκες». Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Μαρκ Ρούτε.
«Έχουμε ήδη ενισχύσει την παρουσία μας στην ανατολική πτέρυγα και θα συνεχίσουμε την προσεκτική παρακολούθηση της κατάστασης ασφαλείας, προσαρμόζοντας την αποτρεπτική και αμυντική μας στάση ανάλογα με τις εξελισσόμενες ανάγκες», ανέφερε ο κ. Ρούτε μέσω ανάρτησής του στο X.
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, μετά τις νέες αυτές επιθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, δύο εμπορικά πλοία είχαν δεχτεί πλήγματα από drones εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο κ. Ράντεφ, σχετικά με τα περιστατικά, δήλωσε: «Δεν διαθέτουμε αδιάσειστα, σαφή στοιχεία για να διατυπώσουμε κατηγορίες εναντίον της μίας ή της άλλης πλευράς, όμως με βάση τη λογική, το αποτέλεσμα κλίνει προς τη Ρωσία».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
