30/04/2026

Ο Νικόλας Φαραντούρης Ενώνει τις Δυνάμεις του με το ΠΑΣΟΚ: «Για μια Πολιτική Αλλαγή με Διαφάνεια»

Tη συμπόρευσή του με το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νικόλας Φαραντούρης. Ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος είχε διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”, είπε μεταξύ άλλων: «Ενώνω τη φωνή μου για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή». Σε επισήμανση των δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε ότι υιοθετεί το σύνθημα του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας: «Σε αυτή την αναγκαιότητα

Νίκος Φαραντούρης: «Συζητώ με την Μαρία Καρυστιανού, δεν είναι κρυφό – Τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την απόφασή του να συμπορευτεί με το ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε την επιθυμία του να «ενώσει τη φωνή του για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε την υιοθέτηση του συνθήματος του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την αναγκαιότητα και το προσκλητήριο δεν πρέπει να λείψει κάποιος».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικός συγκροτημένος πόλος, που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική δυναμική, με κυβερνητικό πρόγραμμα, συγκρότηση, όργανα, δομή και στρατηγικό στόχο στο δρόμο προς την κάλπη», υπογράμμισε.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την προσχώρηση του κ. Φαραντούρη στην ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένονται άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με τον ευρωβουλευτή.

Επιδιώκονται και Άλλες Προσχωρήσεις

Το «φλερτ» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Νικόλα Φαραντούρη είχε γίνει έντονο τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ευρωβουλευτή να έχει παραστεί τόσο στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος όσο και σε εκδηλώσεις για τα «κόκκινα δάνεια» μαζί με τον Κώστα Τσουκαλά.

Φαίνεται πως η προσχώρηση του κ. Φαραντούρη δεν θα είναι η μοναδική. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναλάβει προσωπικά τις επαφές με εν ενεργεία βουλευτές που αναμένεται να «μεταγραφούν» στο κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να αφορούν σύντομα και την Νίνα Κασιμάτη. Παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις σχετικά με τη βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.