10/02/2026

«Ντόρα Μπακογιάννη: Σημαντική παρέμβαση για την προστασία ζωών εν μέσω πολέμου»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως εισηγήτρια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) για τη Μέση Ανατολή και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, κατέθεσε γραπτή δήλωση με αίτημα να αυξηθούν οι ιατρικές εκκενώσεις ασθενών, κατά προτεραιότητα παιδιών, από τη Γάζα προς τα ευρωπαϊκά κράτη. Ντόρα Μπακογιάννη για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου: «Δεν μπορώ να το

Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, μπορούμε τουλάχιστον να σώσουμε ζωές»

Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για τους ασθενείς στη Γάζα

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπέβαλε γραπτή δήλωση ζητώντας την αύξηση των ιατρικών εκκενώσεων ασθενών από τη Γάζα προς τα κράτη της Ευρώπης, με προτεραιότητα στα παιδιά.

Εξετάζοντας το γεγονός ότι πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, έχουν χάσει τη ζωή τους αναμένοντας να βρουν νοσοκομειακή περίθαλψη, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά μεγάλη σημασία. Σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν τα κράτη μέλη του Συμβουλίου και να λάβουν μέτρα εντός έξι μηνών.

«Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, μπορούμε τουλάχιστον να σώσουμε ζωές», υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη. Επιμένει ότι η Ευρώπη έχει την ευθύνη και τα απαραίτητα μέσα ώστε να προσφέρει ελπίδα στους αμάχους που πλήττονται στη Γάζα.