16/06/2026

Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει τους Άθλους του Ηρακλή στο Μαγικό Κήπο του Μεγάρου

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον Κήπο του Μεγάρου — και αυτή τη φορά φέρνει μαζί του… τον ίδιο τον Ηρακλή, σε μία νέα παραγωγή! Έξι παραστάσεις θεάτρου σκιών, από τις 16 Ιουνίου μέχρι την 1 Ιουλίου, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τους δώδεκα άθλους, στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας.

Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει τους Άθλους του Ηρακλή στο Μαγικό Κήπο του Μεγάρου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο αγαπημένος καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών, Ηλίας Καρελλάς, ετοιμάζει μια ξεχωριστή έκπληξη στον Κήπο του Μεγάρου. Η φετινή παραγωγή είναι εμπνευσμένη από την αξεπέραστη ελληνική μυθολογία και τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, προσφέροντας έξι μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών, από τις 16 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, στον πιο ειδυλλιακό κήπο της Αθήνας.

Ο θρυλικός Ηρακλής θα παρουσιαστεί ως μια επιβλητική γιγαντοφιγούρα του θεάτρου σκιών, ενώ στο πλευρό του θα σταθεί ο αξεπέραστος Καραγκιόζης. Μαζί, θα αντιμετωπίσουν μια σειρά από αλλόκοτα πλάσματα και μυθικά τέρατα. Από την τρομακτική Λερναία Ύδρα μέχρι τον αδηφάγο Κέρβερο, κάθε άθλος μεταμορφώνεται σε μια συναρπαστική περιπέτεια, πλούσια σε εικόνες, ρυθμό και ανατροπές. Ο Καραγκιόζης, με τις χαρακτηριστικές του ατάκες, παρεμβαίνει συνεχώς, μετατρέποντας κάθε πρόκληση σε μια απρόβλεπτη και ξεκαρδιστική σκηνική στιγμή.

Κεντρικό στοιχείο της παράστασης, που δίνει έναν ξεχωριστό τόνο, είναι η μουσική. Ο βασιλιάς Ευρυσθέας παρουσιάζεται ως ένας συνθέτης που βλέπει κάθε άθλο σαν μια απαιτητική παρτιτούρα, την οποία εκτελεί η δική του επιβλητική μπάντα. Ωστόσο, ο Καραγκιόζης, με τη δική του λαϊκή ορχήστρα, που αποτελείται από παραδοσιακά όργανα και λαϊκούς ρυθμούς, «ξαναγράφει» την παρτιτούρα, αλλάζοντας με χιούμορ την εξέλιξη των άθλων.

Στον Κήπο του Μεγάρου, το θέατρο σκιών αποκτά νέα διάσταση: μεγάλες σκιές, γιγαντοφιγούρες, ζωντανή μουσική και ένας ταλαντούχος ηθοποιός συνθέτουν ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό θέαμα που γεφυρώνει την παράδοση με το σήμερα.

Μια παράσταση ιδανική για παιδιά από 4 έως 104 ετών.

Συντελεστές
Ερμηνεία θεάτρου σκιών, διασκευή, σκηνοθεσία | Ηλίας Καρελλάς
Στον ρόλο του Ευρυσθέα ο Φάνης Παυλόπουλος
Hasta Brassta
Γιάννης Κανακάρης, τρομπόνι
Στέλιος Μίχας-Εγγλέζος, τρομπόνι
Ilia Samsonov, βαρύτονο σαξόφωνο
Tommy Lynch, σαξόφωνο άλτο
Κώστας Γοντικάκης, τύμπανα

Παραδοσιακή Ορχήστρα
Νικόλας Κούλελης, σαντούρι
Ευαγγελία Κατσιάνη, βιολί
Ηλίας Μαρκαντώνης, κλαρίνο-ούτι

Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών | Νικόλας Τζιβελέκης, Απόστολος Γραββάνης, Νικόλας Πέππας

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θίασος Ηλία Καρελλά

Βρείτε πληροφορίες για τις παραστάσεις, στην ιστοσελίδα του Μεγάρου

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της MOTOROIL

Τιμή εισιτηρίου | 10 € (γενική είσοδος)

Εισιτήρια 210 72 82 333
www.megaron.gr