Οι Πειραιώτες σήκωσαν το Κύπελλο στο μπάσκετ – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 73-81

Με μία φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-73 στον τελικό του Final Four στο Κύπελλο μπάσκετ και σήκωσε την πρώτη κούπα της σεζόν.
Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα, με τους Βεζένκοφ και Παπανικολάου να συγκινούνται και να ζουν τη στιγμή σαν μικρά παιδιά, βγάζοντας όλη την ένταση του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος για τριάντα λεπτά, βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με 12 πόντους (59-47 στο 25′), ενώ έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +9 (67-58). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός επιστράτευσε την άμυνα του στην τελευταία περίοδο, “έδεσε” τα χέρια των παικτών του Πρίφτη και κατάφερε να κάνει μία φοβερή ανατροπή, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.
Το αξιοσημείωτο του αγώνα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε ένα καλάθι στην τέταρτη περίοδο! Πέτυχε μόλις 6 πόντους κι αυτοί ήρθαν από βολές στο φινάλε. Μέχρι και 2:36 πριν το τέλος του αγώνα, οι πράσινοι ήταν κολλημένοι στους 67 πόντους της τρίτης περιόδου, αδυνατώντας να βρουν τον διάδρομο προς το ερυθρόλευκο καλάθι.
Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ Μακ Κίσικ ήταν οι παίκτες που έφεραν τούμπα την αναμέτρηση στο φινάλε με την ενέργεια τους στην άμυνα και τις αποφάσεις τους στην επίθεση, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν αυτοί που οδήγησαν τους Πειραιώτες στη νίκη.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ντόρσεϊ με 21 πόντους κι ένα κρίσιμο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Καθοριστικός ήταν κι ο Βεζένκοφ με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.
Από πλευράς ηττημένων, ο Νέντοβιτς σημείωσε 23 πόντους αλλά με 4/15 τρίποντα, ενώ ο Παπαγιάννης έκανε double-double με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Αυτό είναι το 10ο Κύπελλο Ελλάδας για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επέστρεψε στον θρόνο μετά από έντεκα χρόνια αναμονής.