05/04/2026

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1: Ένα “buzzer-beater” άφησε τους Αγρινιώτες με το παράπονο της νίκης στα playouts της Super League (Βίντεο)

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Ματσάν, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του, κάτι για το οποίο φέρει ευθύνη και ο τρομερός Γκουγκεσασβίλι κι αν και είχε την υπεροχή έδειχνε να αντέχει στην αντεπίθεση του Ατρόμητου  στο δεύτερο μέρος, είδε τον Γιουμπιτάνα να τον “τιμωρεί” στο 90+5′ με buzzer-betaer και να τον αφήνει με το…

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1: Ένα “buzzer-beater” άφησε τους Αγρινιώτες με το παράπονο της νίκης στα playouts της Super League (Βίντεο)

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Ματσάν, αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά του, με ευθύνη και του τερματοφύλακα Γκουγκεσασβίλι. Παρά την υπεροχή του, βρέθηκε να απειλείται από τον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιουμπιτάνα να ισοφαρίζει στο 90+5′ με ένα “buzzer-beater” γκολ, αφήνοντας την ομάδα του Αγρινίου με την πικρή γεύση της ισοπαλίας (1-1) στην πρεμιέρα των playouts της Super League.

Οι Αγρινιώτες, που έδειχναν ικανοί για περισσότερα, έμειναν στον έναν βαθμό, φτάνοντας τους 27 πόντους. Ο Ατρόμητος, από την άλλη, με αυτόν τον πολύτιμο βαθμό στο φινάλε, ανέβηκε στους 30 πόντους και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts.

Ο Ατρόμητος “άρπαξε” τη νίκη από τα χέρια του Παναιτωλικού στη Super League

Η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα σημειώθηκε νωρίς, στο 6ο λεπτό. Ο Αποστολόπουλος σούταρε από τα αριστερά, αλλά ο Μπάτζι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 11ο λεπτό, ο Μαυρίας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, ωστόσο το τελείωμά του δεν ήταν ανάλογο, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα.

Η πίεση του Παναιτωλικού απέδωσε καρπούς στο 16ο λεπτό. Ο Ματσάν εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Γκουγκεσασβίλι, πέρασε όλη την άμυνα του Ατρομήτου με μια φανταστική ατομική προσπάθεια και άνοιξε το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ, προκαλώντας έκρηξη χαράς στις κερκίδες και τον πάγκο.

Μετά το γκολ, ο Ατρόμητος φάνηκε επηρεασμένος, αδυνατώντας να αντιδράσει ουσιαστικά, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 19ο λεπτό, ο Ρόσα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που πέρασε λίγο άουτ. Ο προπονητής του Ατρομήτου, Ντούσαν Κέρκεζ, προχώρησε σε αλλαγές στη μεσαία γραμμή, εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Ο Ματσάν συνέχισε να αποτελεί την κύρια απειλή για τον Παναιτωλικό, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 29ο λεπτό, έφτασε κοντά σε δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι πραγματοποίησε μια σωτήρια επέμβαση, κρατώντας το 1-0.

Η υπεροχή του Παναιτωλικού συνεχίστηκε. Στο 35ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης άγγιξε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Λίγο αργότερα, στο 44ο λεπτό, η κεφαλιά του Σταυρόπουλου πέρασε άουτ.

Το 1-0 φάνταζε φτωχό για την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Παναιτωλικός είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του, περιορίζοντας τον Ατρόμητο αμυντικά. Ο Γκουγκεσασβίλι, πάντως, ήταν αυτός που απέτρεψε την αύξηση του σκορ.

Ο Ατρόμητος μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε άμεσα. Στο 51ο λεπτό, ο Γιουμπιτάνα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Κουτσερένκο αντέδρασε σωστά, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Μανσούρ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Κόγιτς επενέβη καθοριστικά, απομακρύνοντας τη μπάλα πάνω στη γραμμή και διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Παρά την πίεση του Ατρομήτου, ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά έπεσε, με τον Παναιτωλικό να δείχνει ικανός να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα, οι Περιστεριώτες είχαν τον τελευταίο λόγο. Στο 90+5′, ο Γιουμπιτάνα έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κουτσερένκο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και χαρίζοντας στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό με ένα “buzzer beater”.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας (84′ Μλάντεν), Σιέλης, Κόγιτς, Αποστολόπουλος, Μπουχαλάκης, Μπάτζι (76′ Αγκίρε), Εστεμπάν (63′ Λομπάτο), Ματσάν (84′ Νικολάου), Ρόσα, Άλεξιτς (63′ Σατσιάς)

Ατρόμητος (Κέρκεζ): Γκουγκεσασβίλι, Ούρονεν, Μανσούρ, Σταυρόπουλος, Μουντές (67′ Πνευμονίδης), Καραμάνης (46′ Ουκάκι), Τσιγγάρας (83′ Φαν Φέερτ), Γιουμπιτάνα, Μπάκου (78′ Τσιλούλης), Μίχορλ, Τζοβάρας (46′ Τσαντίλας)