15/09/2026

Παύλος Μαρινάκης: «Η δήλωση για το επίδομα ανεργίας ήταν προσωπική άποψη, όχι κυβερνητική θέση»

Παύλος Μαρινάκης για επίδομα ανεργίας: «Εξέφρασα μια προσωπική θέση»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη δήλωσή του για τη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας, απαντώντας σε αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι η τοποθέτηση για το επίδομα ανεργίας να μην υπερβαίνει τους 2 μήνες εξέφραζε μια προσωπική του άποψη και όχι κυβερνητική πολιτική.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση στον σχεδιασμό της πολιτικής. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, συμμετέχοντας στον διάλογο χωρίς φόβο από όσους επιτίθενται λασπολογώντας» ανέφερε. «Εξέφρασα ξεκάθαρα μια προσωπική θέση, η οποία δεν είναι κυβερνητική ούτε περιλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Επομένως, σε όσα κόμματα αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο βρίσκεται στην ατζέντα, η απάντησή μου, όταν εξέφραζα την προσωπική μου θέση, ήταν αρνητική» πρόσθεσε.

Η αρχική συνέντευξη και οι παρεξηγήσεις

Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι η συνέντευξη που παραχώρησε στις 11 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με το επίδομα ανεργίας, ήταν ελλιπής. «Η θέση αυτή προβλήθηκε μόνο στο μισό της, και μάλιστα το δεύτερο μισό, το οποίο παραλείφθηκε από τίτλους και από την αντιπολίτευση, έχει ιδιαίτερη σημασία. Τι είπα;

Πάντα ως προσωπική θέση, επαναλαμβάνω. Μετά από κάποιο διάστημα, να συζητήσουμε το πώς το επίδομα ανεργίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιδότηση εργασίας.

Προτείνω να πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων και να επιδοτείται η εργασία. Αυτή η τελευταία φράση έχει αποσιωπηθεί σκοπίμως από την αντιπολίτευση και από κάποια μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν ως φερέφωνα της αντιπολίτευσης.

Και γιατί το ανέφερα αυτό; Διότι ζούμε σε έναν κόσμο – δεν ξέρω σε ποιον κόσμο ζουν κάποιοι από το πολιτικό σύστημα – όπου επιχειρήσεις, εστιατόρια, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μεγάλες βιομηχανίες διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους. Αυτή είναι η άλλη όψη της επιτυχίας της πολιτικής μας.

Πριν από δέκα χρόνια, ο κόσμος δεν έβρισκε δουλειά, ενώ σήμερα οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό. Συνεπώς, η διαστρέβλωση είναι εμφανής: εγώ μίλησα για επιδότηση εργασίας, ποτέ δεν είπα ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα (εννοώντας τους 2 μήνες) θα εγκαταλείψουμε κάποιον στην τύχη του.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σαουδική Αραβία: Άμεση άρση συναγερμού σε Χαμίς Μουσαΐτ και Άμπχα

Τέλος εποχής για τον Ταζ Γκίμπσον: Κρεμάει τα παπούτσια του και επιστρέφει στους Μπουλς ως assistant coach

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση» με τις ΗΠΑ χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Τεχεράνης, διαμηνύει ο Ρεζαΐ

ΗΠΑ: Μετανάστες κρατούνταν σε κελιά στο μέγεθος τηλεφωνικού θαλάμου στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα στη
ροή ειδήσεων του enikos.gr

Τρίτον, έχω εκφράσει αυτή τη θέση και στο παρελθόν, πάντα ως προσωπική άποψη, τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξει ξανά αυτή η συζήτηση.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπως σε ένα vidcast πριν από ένα χρόνο με τον κ. Προβατά, είχα αναφερθεί στην ανάγκη ειδικής μέριμνας για ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργες μητέρες ή μεγαλύτερης ηλικίας άνεργοι. Προφανώς, τίποτα από αυτά δεν εφαρμόζεται.

Τέταρτο και πιο θλιβερό στοιχείο των τελευταίων ημερών είναι η στάση ορισμένων κομμάτων. Δεν αναφέρομαι καν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το έχουμε συνηθίσει, δεδομένης της σχέσης του με τον Μαδούρο και της αντίληψής του για τον δημοκρατικό διάλογο. Αναφέρομαι όμως στο ΠΑΣΟΚ. Δεν περίμενα από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες διαφορές μας, να ακούσω ότι δεν επιτρέπεται σε έναν πολιτικό, ειδικά σε έναν νέο, να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις. Πρέπει να υπάρχει ελευθερία λόγου σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε διάλογο και θέλουμε πολιτικούς από όλα τα κόμματα να μιλούν, εκπροσωπώντας τους εαυτούς τους, και να μπορούν να ανοίγουν νέες συζητήσεις» κατέληξε.