Σάντερλαντ – Άρσεναλ 0-2, Premier League: Πρώτο για Γκιμαράες, χαμόγελα και κορυφή για την… παρέα του Τζόλη!
Μόνο… εύκολη δεν ήταν η έξοδος της Άρσεναλ στη Σάντερλαντ ωστόσο η ποιότητα των πρωταθλητών Αγγλίας έκανε ξανά τη διαφορά για να έρθει το “τέσσερα στα τέσσερα” στην Premier League και η κορυφή! Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Λε Φε και την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, “πάλεψαν” να κόψουν βαθμούς από την ομάδα του Αρτέτα δίχως αποτέλεσμα. Ο Μπρούνο Γκιμαράες με σουτάρε έσυρε τον χορό των γκολ και ο Σάκα “κλείδωσε” το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+8′).
Διαβάστε: Premier League: Έκανε σεφτέ με μεγάλο διπλό η Νότιγχαμ Φόρεστ, ούτε στο “Στάμφορντ Μπριτζ”… λύγισε η Χαλ του Τζολάκη!
Τους 12 βαθμούς έφτασαν οι “κανονιέρηδες” οι οποίοι φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή, για 81 λεπτά αγωνίστηκε ο Χρήστος Τζόλης που είχε συνολικά θετική παρουσία για μια ακόμη φορά κι αν δεν είχε κάποιο γκολ ή ασίστ, θα είχε την ευκαιρία να σκοράρει αν ο Έντεγκαρντ δεν έκανε λάθος σε επίθεση της Άρσεναλ μιας και αντί να μοιράσει στον Έλληνα μεσοεπιθετικό που ήταν μόνος του με την εστία, πάσαρε στον Σάκα και εκείνος αστόχησε. Στους βαθμούς παρέμεινε η Σάντερλαντ που βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού ταμπλό.
Από την άλλη, η Τότεναμ που ξόδεψε ένα… κάρο εκατομμύρια στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στην Premier League κι ούτε στην έδρα της Έβερτον κατάφερε να πάρει το τρίποντομ “μένοντας” στο 0-0. H ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι παρά το γεγονός ότι ήταν ανώτερη, δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και το πρώτο της γκολ για φέτος. Ενδεικτικό είναι ότι τα “σπιρούνια” ξεπεέρασαν τα 400 λεπτά δίχως τέρμα!
“Τρένο” η Άρσεναλ του Τζόλη που… κατατρόπωσε και τη Σάντερλαντ στην Premier League
Η Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά και στο 13’ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ράις γέμισε προς την περιοχή, ο Σάκα προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως ο Ρεφς βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα. Η Σάντερλαντ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μπάλαρντ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Στο 23’ οι “κανονιέρηδες” απείλησαν ξανά, με τον Γκάμπριελ να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.
Η πίεση της Άρσεναλ συνεχίστηκε και στο 31’, όταν ο Χάβερτζ, μετά από πάσα του Όντεγκααρντ, δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γερμανός επιθετικός βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως είδε τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ να αποκρούει την προσπάθειά του. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σάντερλαντ κέρδισε πέναλτι στο 54’, με την Άρσεναλ να βρίσκεται ξαφνικά με την πλάτη στον τοίχο. Ο Λε Φι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ράγια πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
BROUGHT THE FIGHT. pic.twitter.com/0DGceYNtEr
— Arsenal (@Arsenal) September 12, 2026
Η Σάντερλαντ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη μεγάλη της ευκαιρία και μόλις πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία. Στο 59’, ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, εξαπέλυσε έναν απίθανο “κεραυνό” έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 0-1.
Ο Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 46’, χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να κάνει τη διαφορά. Στο 59’ εξαπέλυσε έναν ασύλληπτο… κεραυνό έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Αρτέτα. Η Σάντερλαντ προσπάθησε να βρει την απάντηση και στο 76’ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Μουκέλε να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ράγια.
Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 84’, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας πραγματοποίησε νέα σημαντική επέμβαση και κράτησε όρθια την Άρσεναλ. Η… χαριστική βολή ήρθε στο 90+6’. Ο Μαντάβα υπέπεσε σε πέναλτι και ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 90+8′, “κλειδώνοντας” το πολύτιμο διπλό για την ομάδα του.
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ (Λε Μπρις): Ρεφς, Μουκιέλε, Ντάνσο, Μπαλάρντ, Μαντάβα, Τσάκα, Σαντίκι, Μενιέρ (76′ Φοφανά), Λε Φι, Ανγκούλο (69′ Ισιντόρ), Μπρόμπεϊ.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ (46′ Τίμπερ), Κόνσα, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι, Ράις (81′ Θουμπιμέντι), Λιούις-Σκέλι (46′ Γκιμαράες), Σάκα, Οντεγκααρντ (85′ Μερίνο), Τζόλης (81′ Εσε), Χάβερτζ.
