«Το Πέρασμα – Μια Κωπηλασία Μετάβασης»: Μια Συγκλονιστική Θεατρική Εμπειρία στον Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου Άργους
Η θεατρική παράσταση «Το Πέρασμα – Μια κωπηλασία μετάβασης», σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Βάλβη και παραγωγή του FichtiArt, παρουσιάζεται στις 11 και 12 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου Άργους. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2026 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου
Η θεατρική παράσταση «Το Πέρασμα – Μια κωπηλασία μετάβασης», μια δημιουργία σε σκηνοθεσία της Αιμιλίας Βάλβη και παραγωγή του FichtiArt, ετοιμάζεται να μας συναρπάσει στις 11 και 12 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στον μαγευτικό κήπο του Βυζαντινού Μουσείου Άργους. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», ένας θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού για το 2026, προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.
Στον χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Άργους, εκεί όπου το παρελθόν αισθάνεται ζωντανό, μια τελετουργία ξεκινά αθόρυβα. Τρεις ηθοποιοί, μαζί με έναν χορό ηλικιωμένων από την Αργολίδα, πλάθουν μια σκηνική αφήγηση που φαίνεται να αντλεί οδηγίες από αόρατα νήματα, βαθιά ριζωμένα στη συλλογική μνήμη, στο σώμα και στο πέρασμα του χρόνου.
Εμπνευσμένη από τον αρχαίο μύθο του Λυγκέα και της Υπερμνήστρας, η παράσταση εξερευνά τα όρια της μνήμης, της απώλειας και της εγγύτητας του τέλους. Δύο ψυχοπομποί χάνονται σε διάλογο με ανθρώπους που βρίσκονται στο κατώφλι της ανείπωτης μετάβασης από τη ζωή στον θάνατο. Ενώ τα σώματα σταματούν, οι ψυχές επιμένουν να συνεχίζουν το ταξίδι τους. Κάποιοι αντιστέκονται στην οριστική αποχώρηση χωρίς τους αγαπημένους τους, ενώ ο έρωτας καταφέρνει να αμβλύνει την τρομακτική φύση του θανάτου.
«Το Πέρασμα – Μια κωπηλασία μετάβασης» είναι μια βαθιά συγκινητική σκηνική διαδρομή για όσα αφήνουμε πίσω, για όσα επιμένουν να μας συντροφεύουν και για την κρίσιμη στιγμή της μετάβασης που έχει ήδη αρχίσει, ακόμα και αν δεν την έχουμε ακόμη αντιληφθεί.
Συντελεστές
- Σκηνοθεσία, δραματουργία: Αιμιλία Βάλβη
- Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ροΐδης
- Σκηνικά, κοστούμια: Φωτεινή Παυλόγλου
- Σχεδιασμός φωτισμού: Οδυσσέας Ζήκας
- Οργάνωση παραγωγής: Ζωή Δρακοπούλου
- Εκτέλεση παραγωγής: Βίκυ Μαγκλάρα
Μια παραγωγή της ΑΜΚΕ FichtiArt – Πολιτιστικά, οικολογικά και εκπαιδευτικά δρώμενα στην Αργολίδα.
Ερμηνεύουν
- Αιμιλία Βάλβη
- Κατερίνα Κατσορίδα
- Δημήτρης Ροΐδης
Μουσικός επί σκηνής: Σπύρος Τσάρας
Συμμετέχουν εθελοντικά βοηθητικοί, ερασιτέχνες ηθοποιοί του κοινωνικού σωματείου Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου.
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου αυτό υφίσταται.
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
Πληροφορίες & προκρατήσεις:
www.allofgreeceoneculture.gr
