27/04/2026

Τραμπ: «Έχω καλές συζητήσεις με Πούτιν και Ζελένσκι» – Εντατικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πραγματοποιεί «καλές συζητήσεις» τόσο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια προόδου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Μιλώντας στο δίκτυο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: «Εργαζόμαστε για την κατάσταση στη Ρωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία και ελπίζουμε

Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίγραφο προς το Ιράν με διορία έως την Τρίτη

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι διατηρεί «καλές συζητήσεις» τόσο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας αισιοδοξία για πιθανές εξελίξεις στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Εργαζόμαστε για την κατάσταση στη Ρωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία του επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάνω συζητήσεις μαζί του, και κάνω συζητήσεις με τον πρόεδρο Ζελένσκι, και καλές συζητήσεις», χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις των δύο ηγετών, ο Τραμπ τόνισε: «Το μίσος μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του προέδρου Ζελένσκι είναι γελοίο. Είναι τρελό. Και το μίσος είναι κακό πράγμα όταν προσπαθείς να διευθετήσεις κάτι, αλλά θα γίνει». Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη διακηρύξει την πρόθεσή του να εργαστεί για την ειρήνη, από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση παραμένει σε εξέλιξη.