08/05/2026

Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την 4ήμερη Εργασία – «Κι όμως γίνεται!»

Στο νέο βίντεο που ανέβασε στο TikΤok, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας. «Δεν αφορά ούτε το μανάβικο ούτε την ταβέρνα της γειτονιάς σας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στα πρότυπα των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών

Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την 4ήμερη Εργασία – «Κι όμως γίνεται!»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω ενός νέου βίντεο στο TikTok, παρουσιάζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας. Ο πρόεδρος του κόμματος διευκρινίζει ότι η πρόταση αυτή δεν αφορά επιχειρήσεις όπως μανάβικα ή ταβέρνες, αλλά εστιάζει σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζομένους και σε θέσεις εργασίας που απαιτούν πνευματική ένταση. Τέτοιες θέσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγραμματιστές, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού (HR), λογιστές, marketeers, αναλυτές δεδομένων (data analysts) και διοικητικές υπηρεσίες.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, παρέθεσε στοιχεία από άλλες χώρες: «Το 92% των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που υιοθέτησαν την 4ήμερη εργασία, την κράτησαν. Η απόδοση ανέβηκε 85%. Η εργασιακή κόπωση έπεσε κατά 23% σε εταιρείες της Πορτογαλίας», σημείωσε.

Συμπερασματικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Λιγότερο burnout, μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Σχεδιάζουμε την Ελλάδα που κρατά τους νέους της εδώ. 4ήμερη εργασία. Λένε ότι δεν γίνεται. Κι όμως γίνεται».

@nikos.androulakis 4ήμερη εργασία; Κι όμως γίνεται! ♬ πρωτότυπος ήχος – Nikos Androulakis