24/03/2026

Επενδύσεις Στρατηγικής Σημασίας: Ο 6ος Προβλήτας Αναβαθμίζει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και Ενισχύει τη Βόρεια Ελλάδα

Η κατασκευή του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα του δώσει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο και με την ολοκλήρωση των υποδομών οδικής και σιδηροδρομικής προσβασιμότητας το λιμάνι και η πόλη θα αποκτήσουν τη δυναμική που τους αξίζει, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το υπό εκτέλεση έργο.

Μητσοτάκης για πειθαρχική δικαιοσύνη στο δημόσιο: Στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά στη λογοδοσία του δημοσίου τομέα

Η κατασκευή του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο μείζονος σημασίας, ικανό να μεταμορφώσει τη δυναμική του λιμανιού και της πόλης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπό εκτέλεση έργο, η ολοκλήρωση του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι, καθιστώντας το έναν ισχυρό διαμετακομιστικό κόμβο. Με την παράλληλη ολοκλήρωση των υποδομών οδικής και σιδηροδρομικής προσβασιμότητας, η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της θα διεκδικήσουν και θα αποκτήσουν τη δυναμική που τους αξίζει.

Η εκτιμώμενη ολοκλήρωση του 6ου προβλήτα σε βάθος τριετίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Τσάρα, σηματοδοτεί την υλοποίηση του μεγαλύτερου ιδιωτικού έργου στην πόλη. Το έργο αυτό θα διπλασιάσει περίπου τη δυνατότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, από 500.000 που είναι σήμερα σε περίπου 1.500.000. Αυτή η αύξηση θα επιτρέψει στο λιμάνι να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τα άλλα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και το επίπεδο της ίδιας της πόλης.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε επίσης τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο λιμάνι από το 2018 και μετά, οι οποίες έχουν τροποποιήσει τη φυσιογνωμία του, καθιστώντας το πιο φιλικό προς την πόλη.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι, θα έλεγα, η μεγάλη κρυφή προίκα της πόλης, της Μακεδονίας της Βόρειας Ελλάδας. Η σημαντική αυτή επένδυση γίνεται προκειμένου το λιμάνι να αναβαθμιστεί συνολικά, να αυξήσει τη δυνατότητά του να μετατραπεί σε έναν πλήρη διαμετακομιστικό κόμβο, σε μια εποχή όπου η χώρα αξιοποιεί πλήρως τη γεωγραφική της θέση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι υποδομές διασυνδεσιμότητας αποκτούν μια ξεχωριστή σημασία, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, και τις δυνατότητες που δίνει και η χερσαία ζώνη του λιμένα για νέα αναπτυξιακή δράση.

Το λιμάνι είναι η φυσική είσοδος της δυτικής πλευράς της πόλης και συνολικά ως προς την ανάγκη να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις υποδομές προσβασιμότητας, σιδηροδρομικώς και οδικώς, ώστε η Θεσσαλονίκη, πραγματικά, και το λιμάνι της, να αποκτήσουν τη δυναμική που τους αξίζει. Οπότε χαίρομαι πραγματικά που, έστω και παρά τις όποιες καθυστερήσεις, αυτή η μεγάλη επένδυση προχωράει πια με δυναμικό ρυθμό -έχουμε τρία χρόνια για να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό- και για να τακτοποιήσουμε και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, έτσι ώστε όταν με το καλό παραδοθεί όλες οι υποδομές διασυνδεσιμότητας να είναι κι αυτές έτοιμες και λειτουργικές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ