Συγκλονιστικό Βίντεο από την Κρήτη: Αγροτικό πέρασε πάνω από το κεφάλι μοτοσικλετιστή – Το κράνος η ασπίδα του!
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Μασταμπά, στο Ηράκλειο, στη συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Ακαδημίας) με τις οδούς Πετρακογιώργη, Δεξιθέας και Αντιόχειας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο κόμβο, όπου επιτρέπονται δώδεκα διαφορετικές κινήσεις οχημάτων, ενώ καταγράφεται συχνή διέλευση πεζών. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στο σημείο υπάρχει ελλιπής κάθετη σήμανση
Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πολυσύχναστη περιοχή του Μασταμπά, στο Ηράκλειο, συγκεκριμένα στη δυσχερή συμβολή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Ακαδημίας) με τις οδούς Πετρακογιώργη, Δεξιθέας και Αντιόχειας.
Ο συγκεκριμένος κόμβος χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητά του, με δυνατότητα δώδεκα διαφορετικών κινήσεων οχημάτων, ενώ παράλληλα είναι σημείο αυξημένης διέλευσης πεζών. Επιπλέον, επισημαίνεται η ανεπαρκής κάθετη σήμανση και η σχεδόν ανύπαρκτη οριζόντια σήμανση, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο.
Το μοιραίο χτύπημα, όπου η ρόδα του αγροτικού οχήματος πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι του οδηγού της μηχανής, δεν είχε τραγικές συνέπειες χάρη στο κράνος που φορούσε, το οποίο αποδείχθηκε σωτήριο.
Η ανάρτηση του προέδρου του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων αναδεικνύει τη σημασία του προστατευτικού εξοπλισμού:
«ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!
Σήμερα μεσημέρι λίγα μέτρα έξω από το γραφείο μου, στον Μασταμπά,και στη συμβολή της Α. Παπανδρέου (πρώην Ακαδημίας ) με τις οδούς Πετρακογιώργη, Δεξιθέας και Αντιόχειας, σε έναν κόμβο όπου επιτρέπονται δώδεκα (!) διαφορετικές κινήσεις, με συχνή διέλευση πεζών, ελάχιστη κάθετη και σχεδόν ανύπαρκτη οριζόντια σήμανση, συνέβη ακόμη ένα σοβαρό τροχαίο.
Το παλικάρι σώθηκε κυριολεκτικά επειδή φορούσε κράνος. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να βασίζουμε την ασφάλεια μας στην τύχη. Χρειάζονται άμεσα σωστή οριζόντια και κάθετη σήμανση σήμανση.
Ασφαλείς και ευδιάκριτες διαβάσεις πεζών, βάλαμε μια εκεί που έχει τη μικρότερη διέλευση πεζών…
Καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας στον κόμβο. Σεβασμός όλων μας τον ΚΟΚ.
Και κάτι ακόμη.
Το κράνος δεν είναι υπερβολή. Είναι αυτό που μπορεί να σε γυρίσει σπίτι σε μια κακιά στιγμή.
Μην παίζετε ποτέ το κεφάλι σας κορώνα γράμματα.
Η έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις στην οργάνωση του κόμβου, την τοποθέτηση επαρκούς σήμανσης και την τήρηση του ΚΟΚ, είναι επιτακτική, ενώ τονίζεται εμφατικά πως το κράνος δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά απαραίτητο μέσο προστασίας.
