16/06/2026

Μουντιάλ 2026: Η συγκινητική ιστορία πίσω από τα δάκρυα του Βοζίνια μετά την ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου με την Ισπανία

Μουντιάλ 2026: Ο λόγος της έντονης συγκίνησης του Βοζίνια μετά την ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου κόντρα στην Ισπανία Η σημαντική απουσία που τον επηρέασε Ο Βοζίνια μετά την ιστορική ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου κόντρα στην Ισπανία, ξέσπασε σε κλάματα, εμφανώς συγκινημένος και για το σπουδαίο επίτευγμα, αλλά και για κάτι ακόμα πιο σημαντικό. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μουντιάλ 2026: Ο λόγος της έντονης συγκίνησης του Βοζίνια μετά την ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου κόντρα στην Ισπανία

Η σημαντική απουσία που τον επηρέασε

Ο Βοζίνια, μετά την ιστορική ισοπαλία του Πράσινου Ακρωτηρίου κόντρα στην Ισπανία, ξέσπασε σε κλάματα, εμφανώς συγκινημένος τόσο για το σπουδαίο επίτευγμα, όσο και για κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

09:30

Γιωργος Μποκολος

Ο Βοζίνια, χάρη στην εξαιρετική του εμφάνιση, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ισοπαλία που απέσπασε το Πράσινο Ακρωτήρι από την Ισπανία στο Μουντιάλ 2026. Ο 40χρονος τερματοφύλακας ξέσπασε σε δάκρυα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Η μητέρα του ήρωα των Καποβερδιανών δεν ήταν παρούσα για να δει την ιστορική στιγμή, καθώς δεν μπορούσε να καλύψει το κόστος της βίζας για να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε: Μουντιάλ 2026: Ποιος είναι ο 40χρονος Βοζίνια που “εκτόξευσε” τους ακόλουθους στο Instagram και κράτησε στο “μηδέν” την Ισπανία (Βίντεο)

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τερματοφύλακας, στις δηλώσεις του, περιέγραψε τα πρώτα του συναισθήματα, τονίζοντας πως θα ήθελε να μοιραστεί μια τέτοια στιγμή με τους παππούδες και τη μητέρα του.

Μουντιάλ 2026: Το πρόβλημα της μητέρας του Βοζίνια με την βίζα

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πρόσθεσε το Πράσινο Ακρωτήριο στη λίστα των χωρών των οποίων οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν επιστρεπτέα εγγύηση έως και 13.000 ευρώ πριν ταξιδέψουν στη χώρα, πέραν του κόστους έκδοσης της βίζας. Η μητέρα του Βοζίνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει εγκαίρως την αίτησή της και έτσι δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό του γιου της.

“Έκλαψα γιατί μεγάλωσα με τους παππούδες μου και δυστυχώς δεν είναι πια εδώ, πέθαναν πριν από λίγα χρόνια,” είπε. “Ήταν τα πάντα για μένα, για τη ζωή μου. Επίσης έκλαψα γιατί η μητέρα μου δεν κατάφερε να είναι εδώ λόγω της βίζας. Εξαιτίας των χρημάτων που έπρεπε να πληρώσουμε για τη βίζα, δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγκαίρως. Θα ήθελα να είναι εδώ, αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ χαρούμενος. Δούλευα όλη μου τη ζωή για αυτή τη στιγμή. Είμαι 40 ετών. Άρχισα να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν ήμουν 25 ετών, το 2012. Σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά συνέχισα εξαιτίας αυτού του ονείρου. Αυτό ανήκει σε όλους. Αναδείχθηκα παίκτης του αγώνα, αλλά αυτό είναι για όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Θα συνεχίσω να δουλεύω για το Πράσινο Ακρωτήριο και για τον λαό μας.”

Ο προπονητής του Πράσινου Ακρωτηρίου, Μπουμπίστα, αναφέρθηκε επίσης στον 40χρονο τερματοφύλακα, αποτίοντας τα εγκώμια, όχι μόνο για την εμφάνισή του με την Ισπανία, αλλά και για τις αρετές που τον διακρίνουν ως άνθρωπο. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Ο Βοζίνια έχει κατακλυστεί από συναισθήματα. Έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να βρίσκεται εδώ και αυτά ήταν δάκρυα αντοχής και επιμονής. Δεν μου αρέσει να μιλάω για μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά έπαιξε εξαιρετικά. Η ομάδα ήταν ήρεμη και αυτό τον βοήθησε να παραμείνει κι εκείνος ήρεμος.

Αυτό σημαίνει τα πάντα για τη χώρα μας. Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε όλος ο κόσμος να δει πώς παίζει η ομάδα μας. Δείξαμε θάρρος, παίζοντας με τρόπο που αποτελεί μεταφορά για τη χώρα μας: με ανθεκτικότητα και υπέρβαση των εμποδίων”.

TAGS:

  • #Μουντιάλ 2026
  • #Πράσινο Ακρωτήρι
  • #Βοζίνια
  • #Ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας στο facebook.

Ακολουθήστε μας στο twitter.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

03:50

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Μουντιάλ 2026: “Έγραψε” ιστορία ο Γιώργος Δώνης – Πρώτος Έλληνας προπονητής που κερδίζει βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (Βίντεο)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

02:12

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Μουντιάλ 2026: Ο Γιώργος Δώνης πανηγύρισε με σφιγμένες γροθιές το γκολ της Σαουδικής Αραβίας (Βίντεο)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

15.06.2026 20:57

ΠΑΥΛΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ

Ισπανία – Πράσινο Ακρωτήρι 0-0, Μουντιάλ 2026: Ο 40χρονος Βοζίνια σταμάτησε τους μετριότατους Ίβηρες (βίντεο)