Εθνική Ελλάδος: Το Πρόγραμμα Αγώνων και οι Έδρες στο Nations League, Μαζί με τις Στρατηγικές Αποφάσεις της ΕΠΟ
Εθνική Ελλάδος: Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι έδρες του Nations League – Τι ετοιμάζει η ΕΠΟ Εκτός Τούμπας με Σερβία Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε αποφάσεις σχετικά με την έδρα του αγώνα με τη Σερβία για το Nations League, αλλά και με το προπονητικό κέντρο της Παιανίας. , Η Εθνική Ελλάδος έχασε την ευκαιρία
Η Εθνική Ομάδα Ανδρών, μετά την απουσία της από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, στρέφει την προσοχή της σε νέους στόχους, με κυριότερο το Euro. Ωστόσο, η μάχη στο Nations League βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει ισχυρούς αντιπάλους στην πρώτη κατηγορία: τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σερβία.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Αγώνων Nations League:
- 24/09: Σερβία – Ελλάδα, 21:45
- 27/09: Γερμανία – Ελλάδα, 21:45
- 01/10: Ελλάδα – Ολλανδία, 21:45 (Στάδιο Τούμπας)
- 04/10: Ελλάδα – Γερμανία, 21:45 (Στάδιο Τούμπας)
- 13/11: Ολλανδία – Ελλάδα, 21:45
- 16/11: Ελλάδα – Σερβία, 21:45 (Πανθεσσαλικό Στάδιο)
Αλλαγές στην Έδρα Αγώνα με Σερβία
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε σημαντικές αποφάσεις, μία εκ των οποίων αφορά την έδρα του τελευταίου εντός έδρας αγώνα για το Nations League, στις 16 Νοεμβρίου, απέναντι στη Σερβία. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα διεξαχθεί στο Στάδιο Τούμπας, όπως οι προηγούμενοι εντός έδρας, αλλά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
ΕΠΟ: Επενδύσεις στο Προπονητικό Κέντρο της Παιανίας
Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την υλοποίηση σειράς έργων στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων στην Παιανία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέφερε πως η ενίσχυση των οικονομικών αποθεμάτων της ΕΠΟ επιτρέπει την επέκταση των σχεδιασμών για το προπονητικό κέντρο “Γ. Βαρδινογιάννης”.
Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε:
- Κατασκευή γηπέδου 3.000 θέσεων, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές της UEFA για τη φιλοξενία αγώνων όλων των Εθνικών Ομάδων (εκτός της Εθνικής Ανδρών).
- Ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων της ΕΠΟ, με στόχο τη μεταφορά των υπηρεσιών της Ομοσπονδίας και του VAR Center. Αυτά τα δύο έργα αναμένεται να συμβάλουν στον περιορισμό λειτουργικών δαπανών και αναγκών που προκύπτουν από τη χρήση διαφορετικών εγκαταστάσεων.
Έδρα για Αγώνα Γυναικών και Συμμετοχή σε Διοργάνωση U-15
Επιπλέον, ορίστηκε το Παγκρήτιο Στάδιο ως έδρα για τον αγώνα των Εθνικών Ομάδων Γυναικών Ελλάδα-Αγγλία, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου για τα Play-Offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Τέλος, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Προπαίδων Κ-15 στη νέα αναπτυξιακή διοργάνωση της FIFA, «FIFA U-15 World Cup and Festival 2026», που θα πραγματοποιηθεί στο Αζερμπαϊτζάν από 22 έως 31 Οκτωβρίου.
