Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Μηλάκι
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μια το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Ιουλίου, σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κοντά στην περιοχή που εξελίσσεται η πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ και
Εκτεταμένη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, 19 Ιουλίου, σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι της Εύβοιας. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 13:00, μαίνεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, γεγονός που καθιστά την επιχείρηση κατάσβεσης ακόμη πιο κρίσιμη.
Για την άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει 28 πυροσβέστες, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ης ΕΜΟΔΕ, ενώ στη μάχη κατά των φλογών συμμετέχουν 9 οχήματα. Επιπλέον, η αεροπορική υποστήριξη είναι ισχυρή, με 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο να επιχειρούν συνεχώς. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Αλιβερίου-Κύμης.
Στις 13:07, το 112 εξέδωσε σχετικό μήνυμα, ενημερώνοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για την επικείμενη πυρκαγιά και τις απαραίτητες προφυλάξεις. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Πειραιά βρίσκεται καθ’ οδόν για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθεί στενά την κατάσταση μέσω drone, χρησιμοποιώντας θερμική και οπτική κάμερα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
