Θερινό Σινεμά στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Η Συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Επιστρέφει!
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία τους προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία θερινού σινεμά σε δύο κινηματογραφικές βραδιές σε Αμύνταιο και Νάουσα. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 8 Αυγούστου στο οινοποιείο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Στη μεγάλη
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για δεύτερη χρονιά, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία θερινού σινεμά σε δύο μοναδικές βραδιές, σε Αμύνταιο και Νάουσα.
Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 8 Αυγούστου, στο ειδυλλιακό οινοποιείο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, με φόντο τη μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα. Στη μεγάλη οθόνη θα προβληθεί η ταινία «Επιστροφή στη Βουργουνδία» του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Σεντρίκ Κλαπίς. Πρόκειται για έναν ύμνο στην οικογένεια, τη συνέχεια και τη ζωή, που συνομιλεί με τον κύκλο ζωής του αμπελιού.
Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 20:00 με μια ξενάγηση στο οινοποιείο, όπου θα ανακαλύψετε τη μοναδική διαδικασία παραγωγής των κρασιών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, προερχόμενα από τον αμπελώνα του Αμυνταίου, ένα από τα πιο σημαντικά terroir της Βόρειας Ελλάδας. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 21:00.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Στην ταινία «Επιστροφή στη Βουργουνδία», παρακολουθούμε τον Ζαν, έναν άνδρα 30 ετών, ο οποίος έχει αφιερώσει την τελευταία δεκαετία σε ταξίδια ανά τον κόσμο, αποκομμένος από την οικογένειά του και τη Βουργουνδία, τον τόπο των παιδικών του χρόνων. Η ζωή του αλλάζει όταν επιστρέφει στην πατρίδα του για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο τέλος του καλοκαιριού, η επικείμενη συγκομιδή του κρασιού του δίνει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με την αδερφή του Ζουλιέτ και τον αδερφό του Ζερεμί, προκειμένου να λάβουν μαζί αποφάσεις για το μέλλον του οικογενειακού αμπελώνα.
Κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, ακολουθώντας τον ρυθμό των εποχών και της οινοποιητικής διαδικασίας, τα τρία αδέρφια αργά και σταθερά ξαναχτίζουν τη σχέση τους, συνδεδεμένοι από το γνήσιο και ζωντανό πάθος τους για την τέχνη του κρασιού. Μια τρυφερή ιστορία αγάπης για το καλό κρασί που περνά από γενιά σε γενιά, καθιστώντας την έναν τρόπο ζωής.
Info
- Ημερομηνία: Σάββατο 8 Αυγούστου
- Τοποθεσία: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Άγιος Παντελεήμονας Αμυνταίου
- Ώρα έναρξης: 20:00 (ξενάγηση) – 21:00 (έναρξη προβολής)
- Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Το εισιτήριο περιλαμβάνει την ξενάγηση, την προβολή της ταινίας, ένα ατομικό box με κριτσίνια και γραβιέρα, καθώς και ένα ποτήρι κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη (λευκό, ροζέ ή ερυθρό).
Λόγω περιορισμένων θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο 23860 61185 ή μέσω e-mail στο [email protected].
