18/08/2026

Χούλιο Βελάθκεθ: «Η ΑΕΚ αξίζει τον σεβασμό μας, αλλά δεν την φοβόμαστε» – Οι δηλώσεις του προπονητή της Λέφσκι Σόφιας ενόψει Champions League

Xoύλιο Βελάθκεθ: “H AEK αξίζει σεβασμό, αλλά δεν την φοβόμαστε” Οι δηλώσεις του προπονητή της Λέφσκι Ο Χούλιο Βελάθκεθ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Λέφσκι Σόφιας κόντρα στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League. , Ο προπονητής της Λέφσκι Σόφιας , Χούλιο Βελάθκεθ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης

Χούλιο Βελάθκεθ: «Η ΑΕΚ αξίζει τον σεβασμό μας, αλλά δεν την φοβόμαστε» – Οι δηλώσεις του προπονητή της Λέφσκι Σόφιας ενόψει Champions League

Ο προπονητής της Λέφσκι Σόφιας, Χούλιο Βελάθκεθ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τα playoffs του Champions League, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (18/8, 22:00).

Διαβάστε: ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς: “Στόχος μας η είσοδος στην League Phase του Champions League”

Ο Ισπανός τεχνικός αναγνώρισε την ποιότητα της Ένωσης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Τόνισε ότι η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ξεπερνώντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Τα λόγια του Βελάθκεθ ενόψει ΑΕΚ

Παρά τον σεβασμό προς την ΑΕΚ, ο Βελάθκεθ ξεκαθάρισε πως η Λέφσκι δεν πρόκειται να αγωνιστεί με φόβο. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι η ομάδα του πιστεύει στις δυνατότητές της, στη φιλοσοφία της και στη στήριξη των οπαδών της, με στόχο να διεκδικήσει τη νίκη.

«Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας και πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ομάδα. Έπαιξε καλά σε όλη τη σεζόν. Είναι πολύ δυναμική όταν έχει την μπάλα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία στον τρόπο παιχνιδιού της. Τη σεβόμαστε, αλλά πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις και θα αγωνιστούμε χωρίς φόβο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Μάρκο Γκρούγιτς, ο προπονητής της Λέφσκι επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, καθώς δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο Σέρβος μέσος προπονείται με την ομάδα και είναι πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Σπαρτάκ Βάρνας το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Βελάθκεθ στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία της παρουσίας των φιλάθλων της Λέφσκι. Όπως τόνισε, η υποστήριξή τους είναι διαρκής, ανεξάρτητα από τη διοργάνωση ή την έδρα, και η ομάδα θέλει να τους κάνει υπερήφανους.

«Αύριο θα παίξουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας και στην πόλη μας. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να είμαστε γενναίοι και να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.