27/06/2025

«Ελλάδα 2025-2030: Τζιτζικώστας για τα Δύσκολα Χρόνια και την Αντοχή μας»

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα μαζί με την Ευρώπη να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές γυρίζοντας σελίδα, σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού κατά τον χαιρετισμό του στην δεύτερη ημέρα του συνεδρίου «Ελλάδα 2025-2030» που διοργανώνεται από τη Next is Now και τη Dome Consulting. Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου «Τα

Συνέδριο «Ελλάδα 2025-2030» – Τζιτζικώστας: «Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, αλλά αντέξαμε» – enikonomia.gr

Σημαντικές Αλλαγές για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, τόνισε ότι η παρούσα περίοδος είναι ιδανική για να προχωρήσει η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου «Ελλάδα 2025-2030», που διοργανώνεται από τη Next is Now και τη Dome Consulting.

«Τα τελευταία 15 χρόνια υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολα, αλλά καταφέραμε να αντέξουμε. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε διάλογο με αυτοπεποίθηση αναζητώντας λύσεις. Αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένες πολιτικές που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και να γνωρίζουμε τα εργαλεία που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ως Επίτροπος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σκηνή δείχνοντας μεγάλη αποφασιστικότητα σε κρίσιμα ζητήματα. «Μια χώρα με ισχυρές υποδομές όπως οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και προσφέρει σταθερότητα καθώς επίσης προοπτική ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να τους ενθαρρύνει να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που θα συνδέει τις τρεις χώρες. «Αυτό το έργο αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην οικονομική, εμπορική αλλά και γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας καθώς επίσης των γειτονικών χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χορηγοί Συνεδρίου

  • Πλατινένιος Χορηγός: Metlen
  • Χρυσοί Χορηγοί: ΑΚΤΟΡ, ALPHA BANK, Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, THEONGroup, ΕΥΔΑΠ, AVAX
  • Aσημένιοι Χορηγοί: ΙΟΝ, Olympios, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, NETCompany
  • Χορηγοί: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΑΔΜΗΕ , ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , skaramangas Shipyard , Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία A.E.,EREN Hellas ,ANTIPOLLUTION ,MEGATUGS ,TMEDDE ,ΗΛΙΟΣ ,HELLENIQ ENERGY

Δείτε την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου: