Skip to content
16/11/2025
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
header2

Primary Menu header2

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΘΗΝΑ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    • Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFE & STYLE
    • GOSSIP
    • ΥΓΕΙΑ
  • Slider1
  • Πολιτική

Κεραμέως: Λίγες οι διδακτικές ώρες στο ελληνικό σχολείο

03/02/2020
a9d055ed4999fd1bd6c341db67b8531f_XL

Σχετικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για αποκατάσταση του νοήματος της εορτής, καθώς στο παρελθόν οι μαθητές απλώς έμεναν στο σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Σχετικά με την διδασκαλία μαθημάτων, τόνισε ότι η Ελλάδα υστερεί σε ώρες διδασκαλίας συγκριτικά με τις χώρες του ΟΟΣΑ και μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην χάνουν διδακτικές ώρες οι μαθητές.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αρχικά η υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τις επικείμενες αλλαγές από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τη δίχρονη προσχολική αγωγή, και συνεχίζοντας προς τις ανώτερες βαθμίδες.

Μάλιστα, τόνισε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στην προσχολική αγωγή, ενισχύοντας τα προγράμματα σπουδών και εισάγοντας νέες δραστηριότητες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός, τα προγράμματα σπουδών αναθεωρήθηκαν για τελευταία φορά το 2002.

Προσέθεσε πως πάνω από το 70% των προνηπίων φοιτούν σε νηπιαγωγεία, κάτι που συνιστά επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις του υπουργείου υπήρξαν περιορισμένες ώστε να μην επηρεαστεί ο προγραμματισμός των υποψηφίων.

Σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς, η υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην Ειδική Αγωγή, αναφέροντας πως η διαδικασία διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη Γενική Εκπαίδευση, αναμένεται 10.500 εκπαιδευτικοί να διοριστούν στα δύο επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, τόνισε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να επενδύσει στον εκπαιδευτικό, εξηγώντας πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το μέτρο οι πίνακες να έχουν ισχύ διετίας, ώστε να προσμετράται ταχύτερα η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της επαναφοράς της διπλής μοριοδότησης για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ωστόσο, όπως εξήγησε η υπουργός, τόσο η εκπόνηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, όσο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιμόρφωσης είναι χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερομένων.

Post navigation

Previous: «Χολυγουντιανή» καταδίωξη για κλέφτες φορτηγών
Next: Αττική: 438 τροχαία τον Ιανουάριο – Εννέα οι νεκροί από δυστυχήματα

Επίκαιρα

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ενεργειακή συμφωνία με την Ουκρανία – Όλα όσα έγιναν στο ταξίδι-αστραπή του
  • Slider2
  • Πολιτική

Η Ενεργειακή Συμφωνία με την Ουκρανία: Τι Σημαίνει για το Μέλλον της Ελλάδας – Όλες οι Λεπτομέρειες από το Ταξίδι-Αστραπή!

16/11/2025
Έκρηξη σε εστιατόριο στο Μαρούσι – Τραυματίστηκαν εργαζόμενoi
  • Slider1
  • Ελλάδα

«Αθήνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου»

16/11/2025
Παπασταύρου για ενεργειακή συμφωνία με Ουκρανία: «Τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ»
  • Slider2
  • Πολιτική

«Παπασταύρου: Η ενεργειακή συμφωνία με την Ουκρανία αποδεικνύει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα»

16/11/2025

Διαβάστε επίσης

  • Η Ενεργειακή Συμφωνία με την Ουκρανία: Τι Σημαίνει για το Μέλλον της Ελλάδας – Όλες οι Λεπτομέρειες από το Ταξίδι-Αστραπή!
  • «Αθήνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου»
  • Γιάννης Αλαφούζος: ‘Υποθήκευσα το σπίτι μου για τον Παναθηναϊκό – Ολυμπιακός, μας έκλεψε το πρωτάθλημα!’ (Βίντεο)
  • «Παπασταύρου: Η ενεργειακή συμφωνία με την Ουκρανία αποδεικνύει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
  • Τρίκαλα: Σοκαριστικός καβγάς έξω από μπαρ – Τραυματισμένοι από μαχαίρι!
  • «Αναβίωση του Ρωμαϊκού Ωδείου: Η Λίνα Μενδώνη αποκαλύπτει τη νέα καρδιά της Πάτρας»
  • «ΑΑΔΕ: Οι Εταιρείες υπό Καταγγελία και οι Λόγοι που Κινδυνεύουν»
  • Greenpeace: Συναγερμός για την Εντατικοποίηση του Πυρηνικού Εμπορίου μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας!
  • «ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία Απαιτεί Διαφάνεια – Αντίκτυποι από την Επίσκεψη Ζελένσκι»
  • «Η τηλεόραση σε κρίση: Γιατί οι νέοι στρέφονται στα κοινωνικά δίκτυα»
  • «Σημαντική Συνάντηση: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχεται την Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην πρεσβεία της Ουκρανίας»
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στεφάνι στη μνήμη του Πολυτεχνείου – 52 χρόνια από την Ιστορική Εξέγερση

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

πρωτοσέλιδα

contact-us-image

TWITTER

Tweets by AtticaOnline
Powered by Trylity
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.