06/09/2026

Χανιά: 21χρονος συνελήφθη για παράνομη προσέλκυση πελατών και παρεμπόδιση κυκλοφορίας σε ιδιωτικό πάρκινγκ

Χανιά: Συνελήφθη 21χρονος για άγρα πελατών σε ιδιωτικό πάρκινγκ – Παρεμπόδιζε την κυκλοφορία - Lawandorder.gr

Οι αστυνομικές Αρχές στα Χανιά προχώρησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου σε περιοχή του Δήμου Κισάμου. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο μιας ειδικής επιχείρησης που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και στην εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας.

Η επιχείρηση αυτή, που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου, προέκυψε ως απάντηση σε επανειλημμένες καταγγελίες. Οι καταγγελίες αφορούσαν περιστατικά όπου υπάλληλοι υπαίθριων ιδιωτικών χώρων στάθμευσης παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία και προέβαιναν σε παράνομη προσέλκυση πελατών στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων εντόπισαν τον 21χρονο να ασχολείται ενεργά με την προσέλκυση πελατών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο νεαρός όχι μόνο προέβαινε σε άγρα πελατών, αλλά ταυτόχρονα παρεμπόδιζε την ελεύθερη κίνηση των οχημάτων στον δρόμο. Με τις ενέργειές του, προσπαθούσε να πείσει τους διερχόμενους οδηγούς να σταθμεύσουν σε έναν συγκεκριμένο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης ανήκει σε έναν 28χρονο, ο οποίος, ωστόσο, δεν βρισκόταν στο σημείο κατά τη στιγμή που διενεργήθηκε ο αστυνομικός έλεγχος.

Αφού διαπιστώθηκε η παράβαση, οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του 21χρονου.

Η προανάκριση για την υπόθεση έχει ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου.