Στο “Ελ. Βενιζέλος”: Δύο αλλοδαποί από Κάιρο συνελήφθησαν με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (26-4-2026) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών/Γ.Α.Δ.Α., δύο αλλοδαποί, ηλικίας 62 και 68 ετών, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, στο «Ελ. Βενιζέλος». Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν από ανωτέρω αστυνομικούς, στο επίπεδο των αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά από την άφιξή τους με
Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα, 26 Απριλίου 2026, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών/Γ.Α.Δ.Α. προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 62 και 68 ετών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου, αμέσως μετά την προσγείωσή τους με πτήση προερχόμενη από το Κάιρο. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 66 πακέτα που περιείχαν συνολικά 1.320 τσιγάρα, καθώς και τέσσερις συσκευασίες καπνού. Κανένα από τα προϊόντα αυτά δεν έφερε την απαραίτητη ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Οι συλληφθέντες, αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για περαιτέρω διαδικασίες.
