26/05/2026

Εξιχνιάστηκαν Σειρά Κλοπών και Διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες για 12 άτομα

Σε εξιχνίαση σειράς υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικές αρχές σχημάτισαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος συνολικά 12 ατόμων για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και κλοπών που αφορούν διαρρήξεις

Σοκαριστική Ληστεία στην Ηλεία: Άρπαξαν Άνδρα, τον Ξυλοκόπησαν και τον Λήστεψαν σε Έρημη Τοποθεσία

Σε επιτυχή εξιχνίαση μιας σειράς υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων που απασχόλησαν τη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου. Οι ενέργειες αυτές έλαβαν χώρα στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών που διενήργησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν, κατά περίπτωση, στη σύνταξη δικογραφιών σε βάρος συνολικά 12 ατόμων. Οι δικογραφίες αφορούν υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και κλοπών, οι οποίες εστιάζουν σε διαρρήξεις σε οικίες, οχήματα και καταστήματα.

Ειδικότερα, οι υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί περιλαμβάνουν πέντε (5) περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής. Από αυτές, οι τέσσερις (4) αφορούν διαρρήξεις σε οικίες, ενώ η μία (1) αφορά κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου. Επιπλέον, αναφέρονται δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών, συμπεριλαμβανομένων διαρρήξεων σε κατοικίες, οχήματα και καταστήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται σε 2.473 ευρώ σε μετρητά. Επιπροσθέτως, η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.550 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες πρόκειται να υποβληθούν αρμοδίως στον εισαγγελέα για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.